MagnaCult – Infinitum

Facebookrssmail

De groove en death/thrash metal band MagnaCult is opgericht in 2005. De Amsterdamse band bracht de debuutplaat ‘Synoré’ in 2007 en de opvolger, ‘Insua EnVenom’, verscheen in 2012. Nu weer vijf jaar later komt de band met de derde langspeler: ‘Infinitum’. Inmiddels is de band gegroeid en heeft met de stabiele line-up de aandacht getrokken van Graviton Music Services resulterend in een deal, ‘Infinitum’ verschijnt op 12 mei.

MagnaCult knalt werkelijk uit de startblokken met de opener ‘Righteous Murder’. Groovende death metal met vette breaks en sterke drums verzorgd door Patrick “Bionic” Oehlers. Behalve zanger Seb horen we verder de For I Am King brulboei Alma Alizadeh, Alma geeft met haar schreeuwerige vocalen een fijne bijdrage aan de prima opener. MagnaCult dendert door met het nummer ‘I’m Chosen’, ook hier vette breaks en een fijn stukje bas verzorgt door Joeri “Spit” van Hilten. Muzikaal zit het nummer goed in elkaar en zanger Seb brengt met zijn gevarieerde vocalen iets extra’s.

De nummers van MagnaCult op dit album weten je te pakken en blijven verrassen zoals met het muzikale intermezzo in ‘Scars’, of het op een thrash riff gebaseerde ‘Liberate’. Ieder nummer heeft een eigen smoel en toch sluiten de songs naadloos op elkaar aan. Het meest verrassende nummer op het album is ‘Holy-um’. In dit nummer zijn de gastvocalen gedaan door Theresa Smith van de Engelse melodieuze metal band Metaprism. Waren er al metalcore invloeden te horen in de voorgaande tracks, de warme clean vocals van Theresa en de rauwe vocalen van Seb te samen de tempowisselingen met gevoelig gespeelde stukken / solo’s onderstrepen dit. Los van de invloeden blijkt eens te meer de muzikaliteit van MagnaCult.

Er is geen nummer dat er echt bovenuit steekt, of beter gezegd geen nummer waarin wordt verzaakt. Met titelnummer ‘Infinitum’, of de wat tragere nummers ‘Thou Shall Trust No One’ en ‘Schwatt Matt ‘ brengt MagnaCult stuk voor stuk solide nummers. Het album besluit in stijl met het nummer ‘Trash’ waar we wederom een lekkere thrashy gitaarrif mogen bespeuren.

MagnaCult heeft met het derde album ‘Infinitum’ duidelijk stappen gemaakt en brengt een heerlijk gevarieerd album dat boeit van begin tot eind.

(85/100, Graviton Music Services)

Tracklist:
01. Righteous Murder
02. I´m Chosen
03. Scars
04. Liberate
05. Be Freed By Death
06. Holy-um
07. Infinitum
08. Thou Shall Trust No One
09. 8
10. Schwatt Matt
11. Trash

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ