Rockicoon Glenn Hughes voor twee concerten naar Nederland

Facebookrssmail

De Britse rocker Glenn Hughes komt begin volgend jaar voor een tweetal optredens naar Nederland. Op 5 februari staat hij in de Boerderij te Zoetermeer, op 17 februari staat de voormalige bassist(/vocalist) van Deep Purple op het podium van 013 in Tilburg. Zijn uitstekende nieuwe album ‘Resonate’ verscheen eind oktober en werd overladen met positieve recensies.

De Brit draait al zo’n halve eeuw mee in de muziekwereld. In de jaren zeventig maakt hij naam als bassist-zanger bij de gevierde rockband Deep Purple, maar hij werkt ook samen met andere iconen zoals Gary Moore en Tony Iommi (Black Sabbath). Als soloartiest combineert de Brit onversneden rock met zijn liefde voor zowel soul als funk. Hughes is behalve bassist ook een uitstekend songwriter en zanger. Levende legende Stevie Wonder noemde hem ooit zijn favoriete blanke zanger.

In oktober is zijn nieuwste soloalbum ‘Resonate’ verschenen. Het heilig vuur is verre van gedoofd op deze ouderwets stevige schijf. Volgens vele critici is het zelfs de beste rockplaat van 2016. Lust For Life-magazine beloont het album met vijf sterren: “Hughes steekt hier in letterlijk onwaarschijnlijke vorm. Hoe is het mogelijk dat iemand op zijn 65e levensjaar nog een geluid kan produceren waar de meeste jonge honden een bijlmoord voor zouden plegen.”

Ook Hughes’ optredens blijven van een akelig hoog niveau. Altijd omringd door uitstekende muzikanten weet het rockicoon steeds weer zinderende shows neer te zetten. Naar de Boerderij en 013 neemt hij als speciale gast de jonge Britse groep Stone Broken mee. Dit kwartet heeft zich in het Verenigd Koninkrijk reeds in de kijker gespeeld met het uitstekende debuutalbum ‘All In Time’ (2016) dat vol staat met pakkende rocksongs die thuis lijken te horen in de grote zalen.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ