Glenn Hughes – Resonate

Facebookrssmail

glenn-hughes-res-cover-hiHet laatste echte solo album van Glenn Hughes (‘FUNK’) dateert alweer van 2008. In de tussentijd heeft hij drie meer dan goede albums uitgebracht met Black Country Communion en in 2014 nog een uitstekend album met California Breed. Het lijkt wel alsof de 65 jarige Brit in de creatieve piek van zijn leven zit. Ook op dit album bast hij weer uistekend en zingt hij als een jonge god. Zijn stem lijkt overigens beter dan ooit en er lijkt absoluut nog geen slijtage op te zitten. Wie zingt er momenteel eigenlijk beter dan de Voice of Rock Glenn Hughes kan je je afvragen.

Ondersteund door producer/gitarist Søren Andersen, drummer Pontus Engborg en toetsenist Lachian Doley heeft Glenn Hughes het album ‘Resonate‘ opgenomen. En wat voor één. De opener ‘Heavy’ is ook echt heavy met een gastbijdrage van Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) op drums. Opvolger ‘My Town’ is een groovy stampende rocker. Met ‘Flow’ wordt het hoge niveau gewoon doorgezet waarbij het hammond orgel pas goed zijn intrede doet. Bij een hammond orgel denk je al gauw aan Jon Lord en Deep Purple. Zeker het intro van ‘Steady’ ademt Deep Purple vibes uit maar Glenn Hughes heeft een album gemaakt waarbij hij al zijn voorgaande bands en projecten heeft samengesmolten tot een geweldig rockend geheel. Het funk gehalte is grotendeels gemeden waarmee de hardrock fans blij zijn. Het is zijn zwaarste hardrock ooit en daarbij past zijn krachtige stem perfect. Luister maar eens naar het absolute hoogtepunt van het album ‘God of Money’.

‘When I fall’ is een ruistig melodieuze ballad tussen al het rockgeweld. Waarna op ‘Landmines’ de funk toch nog de kop opsteekt. Jammer want hierdoor wint het album ‘Addiction’ uit 1996 terrein als beste solo album ooit. Met ‘Stumble & Go’ en ‘Long time Gone’ sluit het album prachtig af. Voor de Glenn Hughes fans is dit een fantastisch album. De hardrock fan heeft er een top album bij en voor de Black Country Communion fan is dit album heel goed te verteren. Voor hun begint trouwens het aftellen naar het 4e BCC album dat volgend jaar moet uitkomen en waarvoor Hughes ook het merendeel zal schrijven. Ongekend hoe deze man in vorm is.

(9/10, Frontiers Music s.r.l.)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ