DeWolff heeft tripple A status

Facebookrssmail

DeWolffDeWolff staat inmiddels voor grote bezoekers aantallen. In het kader van 40 jaar poppodium Gigant in Apeldoorn mag ook de bijna 10 jarige DeWolff act de préséance geven. DeWolff had een druk programma afgelopen weekend met optredens in Alkmaar, Arnhem en Apeldoorn.

Storksky

Het voorprogramma Storksky mag niet onvermeld blijven. Deze tweekoppige band met gitarist en drummer stond al eerder in het voorprogramma van Drive Like Maria en timmert nu met het roedel wolven aan de weg. Opzwepende gitaarriffs en beukende drums vermaken het publiek uitstekend. Drummer Jesper werkt zich een half uur in het zweet met een overtuigende show die veel Queen of the Stone Age accenten heeft. Knap hoe deze 2 heren zo’n volle sound weten neer te zetten.

DeWolff

De setlist van DeWolff bestaat uit vijf nieuwe nummers van hun plaat ’Roux Ga Roux’. De nieuwe nummers ‘Easy Money’, ‘Sugar Moon’, ‘Black Cat Woman’, ‘Baby’s Got a Temper’ en afsluiter ‘Love Dimension’ komen voorbij. Bijna de halve set bestaat uit nieuwe nummers maar ze klinken live direct vertrouwd in de oren. Logisch, daar de sound (gitaar en hammond orgel) en de tempowisselingen in de nummers het handelsmerk van de band zijn. ‘Sugar Moon’ is de eerste meezinger die goed valt. ‘Medicine’ is bekend en heeft een heerlijke lange blues solo en Hammond solo in zich. Die smelten daarna met elkaar samen met uiteindelijk een heerlijke climax.

Aan rustpunten in de show wordt ook gedacht door het nummer ‘Tired of loving you’ te spelen en het Hammond orgel er voor zorgt dat er gas wordt teruggenomen. Ook dat is dat maar voor kort want ook in dat nummer wordt naar een climax toegewerkt en gaat het gas er weer op aan het eind. Het slotoffensief met ‘Don’t You Go Up The Sky’ is een heerlijk stuwend krachtig nummer met een heerlijke groove. Het concert wordt afgesloten met de meezingkraker ‘Love Dimension’.

DeWolff bestaat in 2017 alweer 10 jaar en in 2016 gaven ze ongeveer 170 shows; dat gebeurt met een passie en energie alsof ze net gestart zijn. De band heeft qua platen en qua live ervaring dan ook inmiddels de Tripple A status in Nederland geheel bereikt. Voor het publiek is er niks meer te wensen want ze treden overal dicht in de buurt op, maken een praatje na afloop en leveren een show af die Ziggo Dome waardig is.

Foto’s (c) René Obdeijn

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ