Metal Church zet Dynamo op z’n kop

Facebookrssmail

Zondagmiddag 11 juni had Loudnoise weer een mooie line up in de Dynamo te Eindhoven staan met het zwitserse Comaniac en het alom bekende Metal Church! Wat bij binnenkomst meteen opviel was de beveiliging, met zelfs een metaal detectie poort, dat was mij eerder nooit opgevallen maar met de recente gebeurtenissen in Engeland waarschijnlijk een verhoogd beveiligings niveau. Het was op dit vroege tijdstip toch al lekker druk, en Comaniac mocht het spits afbijten.

Deze Zwitserse band bestaat sinds 2010, en heeft inmiddels twee albums op de markt, ‘Return to the wasteland’ uit 2015 en ‘Instruction for destructio’n uit 2017. Comaniac speelt lekkere oldschool thrash metal en doet dat met verve, helaas zijn de reacties uit het publiek wat lauw, waarschijnlijk doordat weinig mensen de band kenden die volgens mij voor het eerst in Nederland was. De band speelt echter bloedfanatiek, en komt er mijns inziens wel. In de gaten houden deze thrashers!

Na een half uurtje ombouw pauze is het dan eindelijk de beurt aan Metal Church om de Dynamo in vuur en vlam te zetten. De band met teruggekeerde zanger Mike Howe schiet meteen uit de startblokken met het geweldige ‘Fake Healer’, wat meteen de toon zet voor de avond. Het hele Metal Church ouvre komt aan bod, hoewel de nadruk wel ligt op de platen die met Mike zijn opgenomen, en dan vooral van het laatste album ‘XI’, zoals ‘No Tomorrow’ en ‘Killing your time’. Maar ook de oudjes worden niet vergeten, het publiek zingt dan ook luidkeels mee met nummers als ‘Watch the children pray’ en ‘Date with poverty’. De band heeft er duidelijk zin, en dat straalt er dan ook vanaf, allemaal staan ze met een “big smile” op het podium. Klassiekers als ‘Start the fire’, en afsluiter van de reguliere set ‘Beyond the black’ worden niet vergeten en zetten de tent op z’n kop!

De band is in topvorm, en er wordt dan ook luidkeels Metal Church geroepen door de zaal, nadat de band het podium heeft verlaten. De bandleden komen dan ook snel terug om hun eerste toegift ‘Badlands’ de zaal in te slingeren. Aangezien het publiek in Dynamo dan nog niet genoeg heeft gehad, kondigt Mike een tweede toegift aan in ‘The Human Factor’, maar helaas wordt deze niet meer gespeeld doordat Kurt Vanderhoof zijn versterker heeft opgeblazen, hoe metal kan het zijn. Een topshow van Metal Church die in bloedvorm verkeerde, door sommige concertgangers werd nog opgemerkt dat klassiekers als ‘Ton of Bricks’ en ‘Metal Church’ niet gespeeld werden, maar dat was te verwachten nu de nadruk ligt op de Mike Howe albums. Wie dit geweldige optreden gemist heeft, ze spelen ook nog op Graspop, zorg dat je ze daar niet mist dan, is mijn advies!

Foto’s (C) Kick Verhaegen

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ