Happy birthday Ted Nugent

Facebookrssmail

Ted Nugent werd geboren in Redford, Michigan op 13 december 1948 en is een Amerikaanse gitarist en zanger. Zijn muziek valt binnen de genres hardrock en heavy metal. Van 1964 tot 1975 was hij de gitarist van The Amboy Dukes. Van 1989 tot 1994 zat hij in de supergroep Damn Yankees. Naast zijn muziek zet hij zich in voor vrij wapenbezit, de jacht en natuurbescherming.

Ted Nugent staat bekend om zijn conservatieve politieke opvattingen, zijn levenslange houding tegen drugs- en alcoholmisbruik en belangenbehartiging van de jacht en wapenbezit rechten. Hij is bestuurslid van de National Rifle Association en een sterke aanhanger van de Republikeinse Partij. Vooral zijn liefde voor de jacht is wat hem keer op keer in het nieuws brengt, de foto’s van de jacht trofee’s, welke hij steevast post op zijn Facebook pagina lokken tal van reacties uit en zijn op zijn minst provocerend naar zijn tegenstanders.

Ted Nugent heeft gastoptredens gedaan in verschillende televisieseries zoals Miami Vice, The Simpsons en That ’70s Show. Ook speelde hij de hoofdrol in verschillende realitysoaps.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ