Happy birthday Mike Portnoy

Facebookrssmail

Michael Stephen (Mike) Portnoy werd geboren in Long Beach, New York op 20 april 1967 en is een Amerikaanse drummer. Hij verwierf bekendheid als oprichter, leider en drummer van de progressieve-metalband Dream Theater.

Tijdens de zomer van 2010 wilde Portnoy graag een pauze met Dream Theater. De andere bandleden deelden deze mening niet, waarna Portnoy op 8 september 2010 bekendmaakte de band te verlaten. Portnoy speelt tegenwoordig met andere bands zoals Transatlantic, the Liquid Tension Experiment en OSI en hij speelt geregeld bij de Neal Morse-band. Na het overlijden van Twisted Sister drummer A.J. Pero ging hij ook met Dee Snider & co op pad. Toen de drummer van Avenged Sevenfold in 2009 stierf aan een verkeerde combinatie van medicijnen werd Portnoy in 2010 gevraagd om het nieuwe album in te drummen, en de bijhorende tour te doen. Omdat Portnoy het grote voorbeeld van The Rev was, vonden de overige bandleden dit een mooie eerbetoon, en Portnoy vond dit eveneens.

Hierna heeft Portnoy aan een aantal projecten meegewerkt. Twee daarvan zijn de supergroepen Adrenaline Mob en Flying Colors. Bij Adrenaline Mob zitten ook Russel Allen (zanger van Symphony X) en gitarist Mike Orlando. Flying Colors is een samenwerkingsverband met Steve Morse, Neal Morse, Dave LaRue en Casey McPherson.

Mike Portnoy is een drummer die leeft achter een drumstel en leeft van band naar band en tour op tour.

RockMuZine feliciteert Mike Portnoy met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ