Black Top – Cherry Picking

Facebookrssmail

Een jaar of acht geleden was de band Black Top een graag geziene gast in het Nederlandse Bluescircuit. Vanwege het rockende gehalte had men zich tijdelijk een aparte status verworven. De presentatie van het album ‘Sour Milk’ zorgde in 2011 zelfs voor een uitverkochte kleine zaal van het Amsterdamse Paradiso. De ontwikkelingen daarna waren echter van dien aard dat twee bandleden een andere weg bewandelden en het angstvallig lang stil bleef rond Black Top. Bassist en enig overgebleven bandlid Anne-Maarten van Heuvelen heeft zich hier echter niet bij neergelegd en heeft na een lange zoektocht in drummer Rogier Berben en gitarist Elmer Meijers twee kompanen gevonden om Black Top opnieuw op de Blues & Rock kaart te zetten.

Na de eerste signalen voor een comeback een jaar geleden met het uitbrengen van de EP ‘Pay My Dues’ hebben de drie heren kennelijk besloten geen genoegen te nemen met half werk. Vanaf zestien december zal dan ook het volwaardige album ‘Cherry Picking’ op de markt komen waarna de dag er na de albumpresentatie zal zijn in het Arnhemse Luxor Live. Degene die interesse hebben kunnen met een gerust hart een kaartje aanschaffen want ook in de huidige bezetting begeeft men zich muzikaal ergens tussen AC/DC en ZZ-Top en horen we een Black Top dat rockt als vanouds. De zang wordt volledig ingevuld door bassist Anne-Maarten. En hoewel er genoeg zangers van betere kwaliteit in ons land te vinden zijn past zijn zang uitstekend bij de zeventien zelf geschreven songs.

De pompende bas van Anne-Maarten en de knallende drums van Rogier zetten een stevige basis neer waaromheen gitarist Elmer de gelegenheid krijgt om pakkende riffs af te wisselen met pittige solo’s. Hierdoor zijn de heren er goed in geslaagd om veelal korte, pakkende en kernachtige nummers neer te zetten waarin ook met regelmaat een scheurende synthesizer is te horen. Eigenlijk is het licht psychedelische ‘In Flames’ de uitzondering die de regel bevestigd. Indien de heren het geheel live met net zoveel enthousiasme en humor weten te brengen als dat deze plaat doet vermoeden kan de conclusie niet anders zijn dan dat Black Top weer ‘recht voor zijn raap’ Bluesrock op het publiek af zal vuren en weer helemaal klaar lijkt om definitief af te rekenen na vijf jaren van stilte. Tijdens de albumpresentatie zaterdag 17 december een mooie gelegenheid voor Anne-Maarten, Elmer en Rogier om deze verwachtingen in te lossen en een kick-ass optreden neer te zetten.

(7,5/10, Kroese Records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ