Lemmy zou vandaag 71 geworden zijn

Facebookrssmail

Ian Fraser (Lemmy) Kilmister werd geboren in Burslem, Staffordshire op 24 december 1945 en was een Engelse basgitarist en zanger. Hij was vooral bekend als oprichter en frontman van de heavy metal band Motörhead. In zijn jonge jaren was Lemmy onder andere roadie voor Jimi Hendrix. Daarna begon hij zelf in bands te spelen. Na verschillende kleine bandjes in de jaren 60 (o.a. The Rockin’ Vickers en Sam Gopal), begon Lemmy in 1971 bij de rock band Hawkwind. Na problemen over drugsgebruik (hij gebruikte amfetamine, terwijl de rest van de band lsd gebruikte) verliet hij Hawkwind in 1975, om vervolgens de band Motörhead op te richten. Na vele bezettingswisselingen door de jaren heen was Kilmister als enige uit de oorspronkelijke bezetting overgebleven. De line-up, bestaande uit Kilmister, Phil Campbell (gitaar) en Mikkey Dee (drums), bleef vanaf 1992 ongewijzigd.

In het voorjaar van 2013 kreeg Lemmy gezondheidsproblemen door zijn enorme drankgebruik en het gebruik van andere ‘middelen’. Doordat hij rust moest nemen, zegde Motörhead in 2013 al diverse optredens af. Lemmy had sinds medio 2013 een defibrillator in zijn lichaam.

Op tweede kerstdag 2015, twee dagen na zijn zeventigste verjaardag, kreeg Lemmy te horen dat hij aan een agressieve vorm van kanker leed. Twee dagen later overleed hij hieraan. Op 9 januari 2016 werd hij naar zijn laatste rustplaats op Forest Lawn Memorial Park gebracht. Rocksterren als Dave Grohl, Slash, Brian May en leden van Metallica woonden de uitvaart bij. Het was live te volgen via YouTube.

Lemmy zou vandaag 71 geworden zijn.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ