Lord Vigo – Blackborne Souls

Facebookrssmail

Lord Vigo is een uit Duitsland afkomstig doom metal trio opgericht aan het einde van de zomer in 2014. In 2015 verscheen de EP ‘Under Carpathian Sun’ welke op cassette en in eigen beheer werd uitgebracht. De band werd opgepikt door het Griekse label No Remorse Records en op 13 januari verschijnt het debuutalbum ‘Blackborne Souls’.

Het album opent met het nummer ‘Oh Mother Earth’, een lekker en traag doom nummer. Heldere vocalen van drummer en vocalist Patrick “Adda” Palm a.k.a Vinz Clortho, fijn gitaarwerk van de gitaristen Volguus Zildrohar en Tony Scoleri welke tezamen ook het baswerk in de studio deden. ‘When the Bloodlust Draws on Me’ opent up-tempo, opvallend zijn de vocalen waarbij Vinz Clortho op het randje van zijn bereik balanceert zonder over de rand te gaan, een wat populair refrein en een hoger rock gehalte in dit nummer maken het nummer aantrekkelijk en lekker weg te luisteren.

Het titelnummer ‘Blackborne Souls’ klinkt net wat te gelikt, sterke vocalen maar de bijzang geven het nummer een pop effect, een nummer dat eigenlijk geen plaats heeft op dit album. ‘Blasphemy’ start duister met hoefgetrappel en gehinnik, een donkere stem stem verteld over vader en moeder de hoer, een zware riff volgt en het nummer ontwikkelt zich als een lekker doom georiënteerd heavy metal nummer. Het album sluit af met ‘Eternal Saviour’, een nummer met lekkere herkenbare riffs en sterk solo gitaarwerk.

(7/10, No Remorse Records)

Tracklist:
1. Oh Mother Earth
2. When the Bloodlust Draws on Me
3. Great City in the Sky
4. Blackborne Souls
5. Blasphemy
6. Hail Me Fire in the Night (Ishtar II)
7. For Beeing Unknown
8. Eternal Saviour

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ