Orden Ogan – Gunmen

Facebookrssmail

7 Juli is de datum dat het nieuwe album van de duitse band Orden Ogan uit zal komen. Het album gaat ‘Gunmen’ heten en daarmee presenteren zij hun vijfde album. De band brengt sinds hun eerste album ‘Vale’ uit 2008 trouw om de twee jaar een nieuwe uit. Wederom was de productie in handen van Seeb Levermann, de zanger/gitarist van de band die onlangs ook nog achter de knoppen zat bij het laatste album van Rhapsody Of Fire.

Het album opent met de twee singles, ‘Gunmen’ en ‘Fields Of Sorrow’, En schiet daarmee flink uit de startblokken. De plaat gaat over het oude westen en de western invloeden zijn soms wel merkbaar.
De band die op eerdere albums musiceert met veel bombast, soms flink over de top, doet het nu wat ingetogener. Ook de volgende twee nummers zijn goede songs waarin ook gebruik gemaakt word van een koor.

‘Come With Me To The Other Side’, een van de mooiste nummers, wordt mede vertolkt door gast zangeres Liv Kristine die natuurlijk het genre prima beheerst. Het niveau van de laatste nummers is wat minder, al is ‘Ashen Rain’ ook weer zo’n nummer dat nog wel even blijft hangen. En de kers op de taart is tot het laatst bewaard, ‘Finis Coronat Opus’ sluit het album af, negen minuten lang genieten. Zo mooi heeft de band nog nooit geklonken.

Over de gehele lengte gezien is dit tot nu toe het beste album van de band. Eigenlijk groeit de band per nieuwe release, of die groei zich nog kan voortzetten, wellicht zullen we het weten over twee jaar. Het album komt in allerlei verschillende vormen op de markt, waarbij opgemerkt moet worden dat bij de digipack een bonus dvd zit met een registratie van een optreden op Wacken Open Air 2016.

(85/100, AFM Records)

Tracklist :

01. Gunman
02. Field of Sorrow
03. Forlorn and Forsaken
04. Vampire in Ghost Town
05. Come With Me To The Other Side (Feat. Liv. Kristine)
06. The Face of Silence
07. Ashen Rain
08. Down Here (Wanted: Dead or Alive)
09. One Last Chance
10. Finis Coronat Opus

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ