Disharmony – Goddamn the Sun

Facebookrssmail

Disharmony is een Griekse black metal band opgericht in 1991. Na een drietal demo’s en de EP ‘The Gate of Deeper Sleep’ welke uitkwam in 1993 gooide de band in 1995 de handdoek in de ring. De voornaamste reden voor het uiteengaan was dat de band niet de gewenste aandacht kon vergaren en op één niet opviel in het metal geweld van de jaren ’90. In 2014 werd er nieuw leven geblazen in het project Disharmony in een andere line-up met zanger / gitarist Damien King III als enig overgebleven bandlid van de oorspronkelijke bezetting. In 2016 verscheen de compilatie CD ‘Vade Retro Satana’ en op 3 maart verschijnt de debuutplaat ‘Goddamn the Sun’ via Iron Bonehead Productions.

Disharmony is niet een traditionele black metal band maar gebruikt een basis van heavy metal riffs waardoor één en ander net wat gelikter klinkt dan dat we gewend zijn in het genre. Na het symfonische intro ‘Invocation – Troops Of Angels’ zijn we onderweg met het nummer ‘The Gates Of Elthon’. Een nummer gebaseerd op een heavy metal riff, op zich niet onaardig maar wat onmiddellijk als storend ervaren wordt zijn de vocalen. De vocalen van Damien King III op zich zijn sterk, het is vooral de invulling waar de schoen wringt, De zanglijn loopt exact mee met de riff waardoor het niet overkomt zoals wellicht bedoeld.

De nummers ‘Elochim’ en ‘Summon the Legions’ zijn beduidend betere nummers dan de opener. Lekker up-tempo nummers, de keyboards en de mannier waarop de vocalen gebracht worden doen even aan het Nederlandse Carach Angren denken. Na het vermakelijke ‘War in Heaven’ waar we nog even een klein stukje vocalen te horen krijgen van een niet nader genoemde Griekse deerne krijgen we het volstrekt overbodige ‘Rape the Sun’ voorgeschoteld. Wat een saai en traag nummer. Een sterker nummer is ‘Praise The Fallen’ maar over het algemeen is het veel van hetzelfde.

‘Goddamn the Sun’ is geen onaardig album, de productie is vele malen beter dan de EP uit 1993 maar of de band met deze CD hoge ogen gaat gooien vraag ik me serieus af, daarvoor is het materiaal gewoonweg niet sterk genoeg.

(65/100, Iron Bonehead Productions)

Tracklist:

1. Invocation – Troops of Angels
2. The Gates of Elthon
3. Elochim
4. Summon the Legions
5. War in Heaven
6. Rape the Sun
7. Praise the Fallen
8. Whore of Babylon
9. The Voice Divine
10. Third Resurrection

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ