Ranger en Rosie als smakelijk toetje in Gebr. de Nobel

Facebookrssmail

Zaterdag 21 januari. De rookdampen hangen nog in de grote zaal na de optredens van Arkona en Batushka wanneer de liefhebbers zich verplaatsen voor de afterparty in de kleine zaal. De grote zaal wordt in allerijl omgetoverd voor een feest dat om 00:00 moet aanvangen terwijl in de kleine zaal de Finse speed metal band Ranger en het Nederlandse Rosie de avond tot een onvergetelijke avond moeten maken.

Ranger komt uit Helsinki en is opgericht in 2008 onder de naam Turbin en vanaf 2009 luistert de band haar huidige naam. De band heeft twee albums uitgebracht waarvan de laatste, ‘Speed & Violence’, in 2016 verscheen. ‘Speed & Violence’ is ook het openingsnummer van vanavond en tot vermaak van de band gaat het publiek los. Een flinke moshpit ontstaat, een crowdsurfer wordt vakkundig door de zaal gedirigeerd op de aanstekelijke muzikale klanken van Ranger. Onvervalste speed metal is wat de mannen brengen met traditionele hoge vocale uithalen van zanger / bassist Dimi Pontiac. Een belegen concept, maar Ranger brengt de nummers met overtuiging en de mannen genieten zichtbaar van de aandacht. ‘Shock Troops’ en ‘Last Breath’ zijn de vermakelijke nummers van het laatste album en Ranger dendert voort in een sneltrein vaart en brengt een leuke en vermakelijke show.

Het laatste toetje is het Nederlandse Rosie. Rosie is opgericht eind jaren zeventig door Arjen Thielsch en brengt als sinds jaar en dag lekkere en herkenbare rock songs op de leest van AC/DC. Van de oorspronkelijk line-up is niemand meer over maar dat maakt niet dat de mannen minder rocken dan voorheen. Hoewel de zaal op dit late tijdstip wat leger is dan bij Ranger zijn er voldoende liefhebbers die blijven hangen om de band te bekijken, te headbangen of te dansen. Lekker ongecompliceerde rock nummers die aanslaan bij het aanwezige publiek. Hoewel de naam verwijst naar de Australische rockers speelt de band al jaren een eigen repertoire en wordt er met uitzondering van ‘Whole Lotta Rosie’ geen cover gespeeld. Bij vlagen klinken de mannen als de southern rock band Rose Tattoo dit vooral door de lekkere rauwe inbreng van zanger Hans Philipsen. Energiek rockend op het podium zet Rosie een lekkere show neer en sluiten de mannen onder leiding van bassist Coen Petri een geweldige avond af met de overbekende AC/DC kraker.

Een succesvol concept in Gebr. de Nobel met een heerlijke avond als gevolg. Een goed gevulde grote zaal en afbieren in de kleine zaal met lekkere muziek. DJ Virginkiller draaide lekkere oude krakers en droeg hiermee bij aan de lekkere en gemoedelijke sfeer. Dank aan de organisatie en de vrijwilligers van Gebr. de Nobel.

Foto’s (C) Lennn Photography

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ