Jeff Hanneman zou vandaag 53 jaar geworden zijn

Facebookrssmail

Jeff Hanneman werd geboren in Oakland, Californië op 31 januari 1964 was een van de twee gitaristen van de Amerikaanse thrashmetalband Slayer. Samen met andere gitarist Kerry King, bassist en vocalist Tom Araya en drummer Dave Lombardo werd deze band gevormd. Jeff Hanneman was de belangrijkste songwriter voor Slayer met nummers als ‘The Antichrist’ en ‘Die by the Sword’ van de debuutplaat en ‘Hell Awaits’, ‘Angel of Death’, ‘Raining Blood’ en ‘South of Heaven’ van latere albums had Jeff een grote invloed op het “betere” materiaal van Slayer. Het nummer ‘Angel of Death’ kreeg kritiek omdat Hanneman de ideeën van Nazi’s zou ondersteunen. De bandleden hebben echter altijd ontkend sympathieën voor nazisme/rechtsextremisme te hebben.

In 2011 kreeg Hanneman een ontsteking nadat hij door een spin werd gebeten. De toer bleef doorgaan en Gary Holt, gitarist van de band Exodus verving Hanneman. Tijdens een Big 4-concert in Indio, Californië, kwam hij zeer onverwachts het podium op. De rechtermouw van zijn shirt was eraf gescheurd, waardoor Hanneman’s arm aan het licht kwam. Op de schermen naast het podium, was duidelijk te zien hoe slecht zijn arm eigenlijk was. Er was een litteken te zien van bijna 8 cm lang.

Eind 2011 werden er nieuwe data aangekondigd voor 2012. Hanneman verscheen nog niet spelend op het podium; hij verbleef twee maanden in het ziekenhuis door de spinnenbeet. Hanneman had de infectie necrotiserende fasciitis.

Op 2 mei 2013 overleed Hanneman in Hemet, Californië op 49-jarige leeftijd aan leverfalen.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ