Soulburn steelt de show in Baroeg

Facebookrssmail

Zondag 5 februari rond de klok van drie openen de deuren van de Rotterdamse Baroeg zich voor een middagje metal. Op het programma staat de package met het Franse Venefixion, het Nederlandse Lucifericon en de Zweedse headliner In Aeternum. Alsof dit allemaal nog niet genoeg was heeft Baroeg zelf het Nederlandse Soulburn toegevoegd aan deze line-up, achteraf een sterke zet.

Venefixion is een een nog jonge Franse death metal band opgericht in 2013. In 2016 verscheen de EP ‘Armorican Deathrites’ waarmee de band buiten de landsgrenzen treed en de fan schare wil vergroten. Brute snelle death metal met aantrekkelijke nummers als ‘Ar Vif’ en titelnummer ‘Armorican Deathrites’ van eerder genoemde EP. Zanger F. Goathroat spuwt zijn vocalen de zaal in, de heren rondom hun frontman doen hun best maar Venefixion weet niet geheel te overtuigen. De snelle nummers komen soms wat rommelig over wat niet ten goede komt aan het geheel. Desalniettemin een aardig opener voor de zondagmiddag.

Het Nederlandse Lucifericon is van een geheel andere orde. Deze band is opgericht in 2009 en hebben reeds twee EP’s uitgebracht, in 2012 verscheen ‘The Occult Waters’ en vorig jaar werd daar ‘Brimstone Altar’ aan toegevoegd. De heren in de band hebben de nodige ervaring en zij spelen of hebben gespeeld in tal van bands. Lucifericon trekt vanaf de start de aandacht met opener ‘The Temple of Lucifericon’, death metal met gevoel voor melodie en sterke gitaarsolo’s. Lucifericon speelt een sterke set met nummers van de laatste EP als het titelnummer en ‘The Jaws of Time’ en het Rotterdamse publiek vermaakt zich opperbest.

Soulburn is op ramkoers na het verschijnen van het alom geprezen album ‘Earthless Pagan Spirit’. Het is bijkans onmogelijk om de band te ontlopen daar iedere zichzelf respecterende programmeur de band wil boeken. Soulburn verzaakt ook vandaag niet en brengt weer een lekkere set met nieuwe nummers als ‘Spirited Asunder’ en de snelle kraker ‘Where Splendid Corpses Are Towering Towards the Sun’ waarbij de smerige vocalen van Twan van Geel het geheel perfectioneren. Natuurlijk speelt Soulburn ook oude krakers, een set zonder ‘In Suffocating Darkness’, ‘Crypts of the Black’ en natuurlijk ‘Feeding on Angels’ is nauwelijks denkbaar. Het Rotterdamse publiek geniet en Soulburn voelt zich thuis in Baroeg, ingredienten die zorgen voor een heerlijke show.

Het is een tijdje stil geweest rond de Zweden van In Aeternum maar met het verschijnen van de EP ‘The Blasphemy Returns’ in 2016 kwam daarin verandering. De band is opgericht in 1994 en heeft inmiddels vier langspelers uitgebracht, de laatste ‘Dawn of a New Aeon’ dateert alweer van 2005. In Aeternum weet niet te overtuigen. Het geluid is niet top en de nummers worden niet al te strak gespeeld waardoor het rommelig klinkt. Langzaam bedruipt het gevoel dat we de headliner van vandaag eigenlijk al hebben gezien in Soulburn. Hoewel er voldoende publiek achterblijft en de verrichtingen van de band aanschouwt zijn er tal die een onderkomen vinden aan de bar voor een biertje en een plakje worst.

Foto’s (C) Kick Verhaegen

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ