Medico Peste – Herzogian Darkness

Facebookrssmail

Poolse black metal is hip en trendy met bands als Mgla en vooral Batushka. Medico Peste komt uit het Poolse Krakau en is opgericht in 2010. Met de Full-length, ‘א: Tremendum et Fascinatio’, welke verscheen in 2012 werd het debuut gebracht en in 2017 wordt de de EP ‘Herzogian Darkness’ toegevoegd aan de discografie van de band. Productief is de band niet, wellicht dat het live participeren van een drietal bandleden in mgla daar de reden van is.

De nummers en de cover op deze EP kennen een sterke opbouw en hebben heerlijke tempo wisselingen. Opener ‘Herzogian Darkness’ is een klassiek staaltje van de Poolse school met herkenbare gitaarriffs, sterke vocalen en een degelijke ritmesectie. Het bijna 10 minuten durende nummer start mid-tempo en bouwt dreiging op en loopt langzaam op in tempo. De vele wendingen maken het nummer tot een welkome opener. ‘Hallucinating Warmth and Bliss’ is na de opener het beste nummer op deze EP en kent evenals de voorganger de herkenbare ingrediënten.

‘Le Delire de Negation’ is een apart en obscuur nummer en klinkt smerig in een laag tempo zijn het vooral de vocalen die hier het nummer maken. De EP sluit af met een cover van de post-punk band Bauhaus, het eigen geluid dat aan dit nummer is meegegeven maakt het nummer een leuke afsluiter.

Medico Peste brengt een leuke EP maar geeft hiermee eigenlijk aan dat het tijd is voor een nieuwe full-length. Voor nu moeten we het hiermee doen en dat is geen straf.

(80/100, W.T.C.Productions)

Tracklist:
1. Herzogian Darkness 10:13
2. Hallucinating Warmth and Bliss 07:48
3. Le Delire de Negation 03:17
4. Stigmata Martyr (Bauhaus cover) 04:20

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ