Immolation – Atonement

Facebookrssmail

Het New Yorkse Immolation is inmiddels al weer toe aan het tiende album. De band, oorspronkelijk opgericht in 1986 als Rigor Mortis, brengt na het goed ontvangen ‘Kingdom of Conspiracy’ uit 2014, op 24 februari de tiende langspeler ‘Atonement’, een plaat die wederom via Nuclear Blast Records zal verschijnen. We noteren één, al dan niet verwachte, wisseling in de line-up. Gitarist Bill Taylor, die al verschillende Europese shows heeft gemist in het recente verleden, maakt plaatst voor Alex Bouks. Veel zal er aan Immolation niet veranderen, de kartrekkers van het eerste uur bassist en zanger Ross Dolan en gitarist Robert Vigna zijn al sinds de oprichting verantwoordelijk voor het uitgebrachte materiaal.

Vanaf de opener ‘The Distorting Light’ klinkt de plaat herkenbaar, zoals van Immolation anno 2017 mag verwachten. De donkere grunts van Ross hebben niets aan kracht ingeboet en de typische manier van song writing met de aparte gitaarloopjes / mini solootjes klinken al vanouds. De tempowisselingen in de nummers houden de boel overeind en aantrekkelijk. Immolation verrast niet echt met deze plaat, of het moet met nummers als ‘Fostering the Divide’ zijn. Een grotendeels traag nummer met een kleine tempoversnelling naar het einde toe.

Moet een album verrassen? Wanneer de band plezier beleeft eigenlijk niet en helemaal zonder verrassingen is het album ook niet. ‘Rise the Heretics’ kent een verrassende passage en er zijn meer nummers die iets speciaals in zich herbergen. Uiteindelijk klinkt de plaat als Immolation en daar is natuurlijk niets mis mee.

‘Atonement’ is een degelijke death metal plaat en de fans van Immolation zullen de plaat omarmen. Met Alex Bouks in de gelederen komt de hoop om de mannen ook weer een keer live in een volledige bezetting aan het werk te zien.

(80/100, Nuclear Blast Records)

Tracklist:
1. The Distorting Light 03:14
2. When the Jackals Come 03:54
3. Fostering the Divide 03:27
4. Rise the Heretics 03:41
5. Thrown to the Fire 04:04
6. Destructive Currents 04:26
7. Lower 04:01
8. Atonement 04:32
9. Above All 04:55
10. The Power of Gods 03:58
11. Epiphany 04:22

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ