Ajattara – Lupaus

Facebookrssmail

Ajattara is een Finse black metal band opgericht in 1996. Na het zevende album ‘Murhat’ dat verscheen in 2011 ging de band uit elkaar in 2012. Vorig jaar kwam de band weer bij elkaar in exact dezelfde line-up als in 2012. Drijvende kracht achter de band is het enige originele bandlid, zanger gitarist Pasi “Ruoja” Koskinen. Tekstschrijver Ruoja doet dit in onvervalst Fins, de teksten gaan over het kwaad en de dood. Het nieuwe album ‘Lupaus’ verschijnt op 12 mei via Svart Records.

Het album opent met het nummer ‘Saatanan sinetti’. Een up-tempo nummer waarbij het melodieuze gitaarwerk en de achtergrond vocalen opvallen. Het openingsnummer is een vrij standaard nummer maar Ajattara biedt meer en durft de experimenteren. In het nummer, ‘Suru’, krijgen we clean vocals te horen afgewisseld met de sterke schreeuwerige vocalen geeft het een aparte wending aan het nummer. ‘S.I.N.Ä.’ is een mid-tempo nummer waarbij de heavy metal invloeden duidelijk hoorbaar zijn. Zo is er volop variatie in de nummers terwijl er wel iets van samenhang is.

Eén van de meest opvallende nummers is ‘Ave Satana’. Een nummer dat opvalt door de ijzige, schreeuwerige vocalen, verschillende tempowisselingen en het nummer heeft een zekere groove. Bij het nummer ‘Uhrilahja’zijn het weer de vocalen die verassing brengen, deze keer zijn ze donker en zwaar. Het album sluit in stijl af met het nummer ‘Machete’, een lekker trage song met een trage, pakkende riff en weer die variatie in de zang die het nummer smoel geven en afmaken.

Ajattara brengt met langspeler nummer acht, ‘Lupaus’, een verrassend afwisselend album. Sterke composities waarbij de band durft te experimenteren, de teksten in de moerstaal geven een extra duister karakter aan de nummers.

(80/100, Svart Records)

Tracklist:
1. Saatanan sinetti 03:08
2. Ristinkirot 03:03
3. Suru 04:26
4. S.I.N.Ä. 04:41
5. Amen 03:43
6. Ave Satana 04:03
7. Uhrilahja 03:44
8. Lupaus 04:40
9. Machete 03:34

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ