Barishi – Old Smoke

Facebookrssmail
Barishi - Old Smoke

Barishi is een Amerikaanse band opgericht begin 2010. Oorspronkelijk begonnen als instrumentaal trio totdat in 2012 zanger Sascha Simms Barishi komt versterken. Met hem worden het in 2013 opgenomen en uitgebrachte gelijknamige debuutalbum ‘Barishi’ en het in 2016 uitgebrachte tweede album ‘Blood From The Lion’s Mouth’ gemaakt.

Ondertussen heeft Barishi afscheid genomen van Sascha Simms en heeft gitarist Graham Brooks de vocale taken van hem overgenomen op dit derde album, wat ze uitbrengen voor platenmaatschappij Season Of Mist. Barishi is nu dus weer een trio, al worden ze live wel bijgestaan door gitarist Joe Nickerson van Lich KIng. Nu over naar het muzikaal gebodene op ‘Old Smoke’.

Barishi is moeilijk te categoriseren maar zoek het een beetje als Mastodon met Black/Death Metal zang. De nummers op ‘Old  Smoke’ worden grotendeels in hetzelfde tempo gespeeld en zijn vrij lang (3 nummers klokken ruim boven de 10 minuten). Desondanks vervelen ze niet omdat er ook af en toe een tempoversnelling ingegooid wordt en er ook ruimte is voor hier en daar  een mooie gitaarsolo en fijne toetsenpartijen die verzorgd worden door producer Mikey Allred.

Slechte nummers staan er niet op ‘Old Smoke’. Beste nummer van het album is afsluiter en titelnummer ‘Old Smoke’ wat rustig  begint met ‘gesproken’ zang en langzaam opbouwt naar een climax. Het nummer heeft veel sfeer door het mooie toetsenwerk en bevat een spannend stuk met tempowisselingen die erg goed in elkaar zitten. Het minste nummer van het album vind ik ‘Cursus Ablaze’, wat in het midden van het album zit. Het is een instrumentaal nummer met hoofdzakelijk akoestische gitaar. Niet slecht, maar er gebeurt weinig. Het kabbelt maar een beetje voort. Wel tactisch goed geplaatst als kort rustpuntje in het midden van het album. Geen verplichte aanschaf maar houd je van de oude Mastodon en/of licht Progressieve (Death)Metal kun je ‘Old Smoke’ zeker een kans geven. (78/100) (Season Of Mist)

Tracklist

1 The Silent Circle (10:53)
2 Blood Aurora (10:21)
3 The Longhunter (6:21)
4 Cursus Ablaze (2:05)
5 Entombed In Gold Forever (6:35)
6 Old Smoke (13:25)

Line Up

Graham Brooks – Vocals/Guitars
Jonathan Kelley – Bass
Dylan Blake – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ