Nightbringer – Terra Damnata

Facebookrssmail

Nightbringer is een uit het Amerikaanse Colorado afkomstige black metal band. De band is oorspronkelijk opgericht in 1999 door de huidige zanger / gitarist Naas Alcameth en voormalig drummer / gitarist Nox Corvus. Naas Alcameth is het enige bandlid dat vanaf het debuut album, ‘Death and the Black Work’ in 2008 tot aan het laatste wapenfeit ‘Ego Dominus Tuus’ stamend uit 2014 betrokken was bij Nightbringer. Op 14 april verschijnt het vijfde album van de mannen genaamd ‘Terra Damnata’, de langspeler verschijnt via Season of Mist Underground Activists.

Nightbringer opent met het nummer ‘As Wolves Amongst Ruins’, een nummer dat bruut, krachtig en vooral snel is. Duidelijk wordt dat de heren van Nightbringer neigen naar de Zweedse black metal variant. ‘Misrule’ is van een geheel andere orde. Ook hier de fijne brute passages maar in dit nummer weet Nightbringer ook te temporiseren er is er ruimte voor melodieus gitaarwerk wat een welkome verandering brengt. De sfeer blijft ongekend grimmig, niet in de laatste plaats door de smerige vocalen van Naas Alcameth.

Nichteriger gaat door met nummers als ‘Midnight’s Crown’ en ‘Of the Key and Crossed Bones’, tempowisselingen, lekkere vocalen maar soms ook met net iets te veel gitaargepingel. Met nummers als ‘Inheritor of a Dying World’ en ‘The Lamp of Inverse Light’ lijkt de band even het spoor bijster, de nummers weten simpelweg niet te overtuigen. Met de afsluiter ‘Serpent Sun’ komt weer iets terug van het goede gevoel, maar ook dit nummer weet mij niet echt te pakken.

Al met al een wat wisselvallig album van Nightbringer, een album waarmee de heren niet echt weten te imponeren. Goede songs als de eerder genoemde en ‘Let Silence Be His Sacred Name’ daargelaten.

(65/10, Season of Mist Underground Activists)

Tracklist:
1. As Wolves Amongst Ruins 05:36
2. Misrule 06:18
3. Midnight’s Crown 06:10
4. Of the Key and Crossed Bones 06:46
5. Let Silence Be His Sacred Name 08:22
6. Inheritor of a Dying World 06:38
7. The Lamp of Inverse Light 06:10
8. Serpent Sun 06:15

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ