The Dead Daisies – Revolucion

Facebookrssmail

The Dead Daisies is een Australische-Amerikaanse rock band, opgericht in 2012, en bestaat uit rockers die in diverse legendarische bands hebben gespeeld, waaronder Guns N’ Roses, The Rolling Stones, The Cult, INXS, Ozzy Osbourne, Thin Lizzy, Whitesnake en Mötley Crüe.

Geen Mexicaanse klanken in de openingstrack ‘Mexico’ want het hier de opzwepende rock die de klok slaat. De zang van John Corabi (ex-Mötley Crüe) heeft een rauwe sound met een vrij hoog bereik. De opbouw van de nummers is echter een beetje voorspelbaar. Toch is genoeg er afwisseling in volume en tempo om verveling te voorkomen. Ook de details zoals een stukje up-tempo piano, zorgen voor de nodige afwisseling.

image001Door het wisselende ritme en de rusten komen de drum accenten in ‘Evil’ mooi uit. De aangenaam gillende gitaar nodigt luchtgitaarspelers zeker uit om lekker mee te spelen. Bij sommige tracks vallen de orgel-lijnen van toetsenist Dizzy Reed (Guns N’ Roses) een beetje weg tussen de overige rockende klanken. In ‘Get up, get ready’ komen ze in een instrumentaal stuk goed tot hun recht. De leadgitaar (Richard Fortus (Guns N’ Roses/The Psychedelic Furs)) is een paar keer helemaal solo, met lekker rauwe klanken!

‘Sleep’ heeft een vrij rustige start op piano. De zang is vrij klein neer gezet en het lekkere ruwe randje op Corabi’s stem komt extra mooi uit. Deze track krijgt echter een poppy twist. Het rauwe randje op de stem raakt wat op de achtergrond, en tijdens het meeslepende gitaar spel, en de bijna wanhopige zang, is de drum soms net iets te veel aanwezig. De track brengt de emotie hierdoor net niet over.

Soms is de trukendoos met het afmixen te ver open gedaan. Er is hier en daar te veel in de mix veranderd. Jammer, want de rock verliest nu een deel van zijn puurheid. Het verschil in de nummers onderling had iets groter mogen zijn. Bovendien zijn sommige tracks vrij voorspelbaar opgebouwd. Het vuurwerk is niet helemaal wat ik er van verwacht had. Daarom kost het the Dead Dasies moeite om mij het hele album, alle 13 tracks, te boeien. Toch zijn er zeker leuke details, zoals basloopjes, piano klanken e.d. verwerkt in de muziek. Het einde is nergens fantasieloos weg gedraaid. Hun rock is niet al te heavy. Bovendien zijn de melodielijnen en ritmes pakkend. The Dead Dasies hebben een toegankelijk album gemaakt! (7,5/10) (Spitfire Music)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ