Happy birthday Randy Piper

Facebookrssmail

Randy Piper werd geboren als William Randall Piper op 13 april 1953 in San Antonio , Texas en is een Amerikaanse rock gitarist en songwriter, bekendst als mede-oprichter en originele gitarist van de heavy metal band WASP.

Piper groeide op met het luisteren naar Elvis Presley platen en het kijken naar iedere film van Presley. Geïnspireerd door zijn held begon Randy Piper akoestische gitaar te spelen op de leeftijd van 10.

In 1978 ontmoette Randy Piper een andere lokale muzikant genaamd Blackie Lawless op de Starwood Club in Hollywood . De twee werden vrienden en begonnen met het opnemen van demo’s bij Piper’s Magnum Opus Studio. Joey Palemo (bas) en Jimi Image (drums) werden toegevoegd en de band Sister werd gevormd. Lawless later veranderde de naam van de band Circus Circus, naar verluidt na het bijwonen van een aantal optredens van Ringling Bros en Barnum & Bailey Circus. Circus Circus werd uiteindelijk WASP. Randy Piper nam twee albums op met WASP en verliet band eind 1985 om vervolgens zijn eigen band Animal te starten.

RockMuZine feliciteert Randy Piper met zijn 64ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ