Rockmuzine op Paaspop dag 3

Facebookrssmail

De zondag van Paaspop is traditioneel de zwaarste dag, al twee dagen festival in de benen, twee nachten kou lijden in je tentje en dan nog die kater……

Canshaker Pi

Canshaker Pi is de feitelijke opvolger van Palio Superspeed Donkey, toen die band op een lager pitje ging draaien besloten zanger Willem en bassist Ruben het over een andere boeg te gooien. Samen met gitarist Boris en drummer Nick vormden ze Canshaker Pi. De band vindt zijn inspiratie in bands als Pavement, de Pixies en Nirvana. Met Canshaker Pi betreden vier gastjes het podium waarvan je je afvraagt of ze al wel legaal bier mogen drinken. Tot ze losgaan, dan komt er opeens een volwassen bak herrie van het podium! Gitaarnoise verpakt in garagerock, het is hard, rauw en ongepolijst maar o zo aanstekelijk. Canshaker Pi blijkt het uitgelezen medicijn om de Jack Daniels wakker te schudden. Het hoogtepunt van de show is het soms slepende ‘What you are trying to say’ waarin zachte, intense stukken worden afgewisseld met oorverdovende gitaarnoise in de beste traditie van the Pixies en Nirvana.

The Grand East

Mocht er aan het einde van de middag nog een restje kater zijn blijven hangen dan is The Grand East het aangewezen medicijn. Haar opwindende cocktail van soul, rock en blues laat zelfs de doden herrijzen. In een vorig leven heette de band nog Texas Radio, maar de heren besloten het over een heel andere boeg te gooien en daar hoorde een nieuwe naam bij: The Grand East. De naam verwijst naar hun afkomst, het oosten. The Grand East komt uit het Twentse Diepenheim. De Thunderbolt is al ruim voor de show van the Grand East zo vol dat de bewaking alleen mensen toelaat wanneer er eerst bezoekers het pand verlaten. De aanstekelijke rhythm ’n blues van the Grand East doet denken aan the Allman Brothers en the Doors. Maar the Grand East klinkt toch vooral als zichzelf. Het hoogtepunt van de show is het duistere en bluesy ‘Kiss the Devil’ waarin zanger Arthur optreedt als preacher in een satanische kerk en gitarist Niek later een hoofdrol opeist met een manische solo. The Grand East speelt een van de beste rockshows op Paaspop. Het publiek van de Thunderbolt waant zich tijdens de show van the Grand East in een rokerige, zweterige en dampende juke joint ergens in het diepe zuiden van de VS.

Pulled Apart By Horses

Pulled Apart By Horses is opgericht in Leeds in 2008. In 2017 is de band 4 albums en talloze liveshows verder. Met het derde album ‘Blood’ brak de band in Engeland door. Pulled Apart By Horses verwacht dat album nummer 4 ‘The Haze’ haar Europese doorbraak gaat betekenen. De muziek van de band wordt wel omschreven als post-hardcore met alternative rock- invloeden. Pulled Apart By Horses opent furieus met ziedende punkrock. Halverwege het tweede nummer slaat het noodlot toe. Door een stroomstoring knallen alle versterkers en lichten in de Jack Daniels uit. Zelfs de bar gaat op zwart. Drummer Tommy houdt er nog even de moed in door verder te spelen, maar veel haalt dat niet uit met de zware beats die uit andere tenten doorklinken. De band kan weinig anders doen dan de backstage koelkast plunderen en blikjes uit te delen aan het publiek. Als enige minuten later het euvel verholpen is gaat de band verder waar ze gebleven was. Met hernieuwde energie wordt de punk aangedikt met metal riffs op het publiek afgevuurd. Ook de mannen van Kensington zijn op Pulled Apart By Horses afgekomen en zien dat het goed is.

Foto’s (c) Sander van den Berg

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ