Hollywood Undead energiek, maar Lowlands onwaardig

Facebookrssmail

Lowlands_Vrijdag_Hollywood_undead-4Het mooie van Lowlands is dat je some muziek leert kennen die je op geen andere manier zou hebben leren kennen. Of zelfs zou willen leren kennen. Muzikale uitschieters zijn er in positieve zin zeker te vinden, maar helaas ook wel eens in negatieve zin. Zo’n uitschieter is Hollywood Undead, een band die vrijdag op lowlands probeerde om het publiek voor zich te winnen. Muzikaal wellicht niet, maar qua energie heeft de groep Nederland inmiddels voor zich gewonnen.
Lowlands_Vrijdag_Hollywood_undead-6
Zes gemaskerde mannen die een snoeiharde combinatie van rap en metal tentoonstellen, dat zijn de mannen van Hollywood Undead. De Amerikanen brengen hun energieke show meestal gecombineerd met een moddervette lichtshow. Deze informatie was genoeg om nieuwsgierige fans aan te trekken naar de stampvolle Heineken tent. Slipknot meets Eminem met een vleugje Limp Bizkit, is de beste omschrijving voor de band die niet geheel onbesproken is.

Lowlands_Vrijdag_Hollywood_undead-2

Hollywood Undead vervelen zich niet

Vanaf de eerste minuut gingen de mannen dan ook vol gas met hun klassiekers als ‘City’, ‘Day Of The Dead’ en natuurlijk ‘Undead’. Johnny 3 Tears, Da Kurlzz, Funny Man, J-Dog en Charlie Scene gaan al ruim 10 jaar mee maar er was nog geen greintje verveling of passiviteit te ontdekken bij de groep. Gelukkig maar, want de band is ontstaan uit een vriendengroep uit Los Angeles Met de energie van een paar jonge honden wisten ze moeiteloos zelfs een kleine moshpit voor het podium te veroorzaken.

Lowlands_Vrijdag_Hollywood_undead-5

Dat er hier daar flink geplaybackt werd was bijna schaamteloos goed te zien voor het publiek. Het interesseert echter niemand in het publiek. Het wordt immers ruimschoots goedgemaakt met de overdosis energie en opzwepende bewegingen van het zestal. Voor de fans van dit vreemde stel uit de Verenigde Staten was het vast een lekker optreden. Veel slechtere bands zullen we dit jaar op Lowlands echter niet tegenkomen.

Lowlands_Vrijdag_Hollywood_undead-3

Hollywood Undead was vermakelijk… jazeker, maar muzikaal gezien was het optreden een aanfluiting van jewelste.

Foto’s (c) Sander van den Berg

Lowlands_Vrijdag_Hollywood_undead-1 Hollywood Undead

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ