Firespawn – The Reprobate

Facebookrssmail

Het debuut album van Firespawn, ‘Shadow Realms’ dat in 2015 verscheen, was er een waarna ik uitkeek en dit kwam, in eerste instantie, vooral door samenstelling van dit gezelschap. Immers treffen we hier zanger Lars Göran Petrov en gitarist Victor Brandt aan van Entombed AD, bassist Alex Friberg (Necrophobic), gitarist Fredrik Folkare (Unleashed, Necrophobic) en drummer Matte Modin (Defleshed, ex-Dark Funeral), een vijftal metal veteranen die hun sporen reeds hebben verdiend. Het album was voor mij persoonlijk een van de betere death metal albums van 2015. Wat gaat het vervolg op dit debuut ons brengen? Op 28 april komt de tweede langspeler van deze Zweden, ‘The Reprobate’, uit met een onveranderde line-up en wederom via Century Media Records.

Het album opent met het nummer ‘Serpent Of The Ocean’, een nummer dat fel en agressief opent. Opvallend zijn de tempowisselingen in de drums van Matte Modin van lomp en traag naar lekker up-tempo, maar het zijn vooral de brute donkere vocalen van Lars Petrov die verbazen. Firespawn gaat vol gas door met ‘Blood Eagle’ en hoewel ‘Full Of Hate’, wat overigens een geweldig nummers, furieus start gaat in dit nummer met regelmaat het tempo er even af en is er tijd voor een knappe gitaarsolo. ‘Damnatio ad Bestias’heeft echt alles in zich dat je van Firespawn mag verwachten, sterke vocalen, strakke breaks en kan gitaarwerk en dito solo, een heerlijk nummer.

Lekkere mid-tempo nummers als ‘The Whitechapel Murderer’ en sneller en bruter werk als bijvoorbeeld ‘Generals Creed’ en ‘A Patiënt Wolf’ volgen en klinken goed, titelnummer, ‘The Reprobate’, is daarentegen minder aansprekend. Firespawn sluit in stijl af met het nummer ‘Nightwalkers’, een heerlijk mid-tempo nummer.

De doelstelling voor de eerste Firespawn plaat was hardere muziek maken dan dat de heren in de eigen band doen, daar zijn de heren met dit album zonder meer in geslaagd. ‘The Reprobate’ is harder en bruter maar kent ook de fijne melodie lijnen van het debuut, kortweg Firespawn heeft de perfecte balans gevonden.

(90/100, Century Media Records)

Tracklist:
1. Serpent of the Ocean 04:44
2. Blood Eagle 02:44
3. Full of Hate 03:22
4. Damnatio ad Bestias 05:10
5. Death by Impalement 05:29
6. Generals Creed 04:51
7. The Whitechapel Murderer 03:55
8. A Patient Wolf 03:42
9. The Reprobate 04:31
10. Nightwalkers 04:29

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ