Ancient Ascendant – Raise The Torch

Facebookrssmail

Ancient Ascendant is een death metal band uit het Engelse Reading. De band is oorspronkelijk opgericht in 2003 als Heretic en veranderde de naam naar de huidige naam in 2005. Na twee EP’s te hebben uitgebracht in eigen beheer verscheen in 2011 het debuutalbum ‘The Grim Awakening’ via een klein Engels label. De band werd uiteindelijk opgepikt door Candlelight Records en de opvolger, ‘Echoes and Cinder’, verscheen in 2014. Afgelopen maand verscheen de derde langspeler ‘Raise The Torch’ via Candlelight/Spinefarm Records.

Een rustig intro ‘Reawakening’ met symfonische geluiden en pianogepingel opent het album waarna we serieus van start gaan met het nummer ‘Our Way’. Een nummer dat meteen de aandacht pakt met sterk gitaar -en drumwerk, een compositie met een lekkere groove. Ook vocaal klinkt Ancient Ascendant sterk, zanger / gitarist Alex Butler wisselt zware, donkere grunts met schelle en snerpende screams. Het nummer duurt met bijna 7 minuten vrij lang maar weet van begin tot eind te boeien, de doom riffs die passeert en de heerlijke solo aan het einde zorgen voor voldoende variatie.

Heerlijke composities volgen, melodieus, bruut en pakkende riffs als bijvoorbeeld in het nummer ‘Unearth’. Een ander nummer dat tot de verbeelding spreekt is ‘Foreign Skies’. Een nummer dat gevpoelig opent met een heerlijk basrif, zich ontpopt tot een meeslepend death metal nummer. Soms weer temporiserend en dan weer knallend met agressie, de vette baslijn komt weer terug en maakt de cirkel rond. Het album besluit met het nummer ‘To the Cold’ en dat is ook weer zo’n nummer waar alles in zit, melodieus gitaarwerk met doom invloeden en heerlijke en afwisselende vocalen.

Ancient Ascendant brengt met de derde langspeler ‘Raise The Torch’ een album uit met een geheel eigen geluid. een heerlijk afwisselend album met sterke composities. Verplichte kost voor de death metal liefhebber.

(85/100, Candlelight/Spinefarm Records)

Tracklist:
1. Reawakening 01:33
2. Our Way 06:42
3. Scaling the Gods 04:04
4. Unearth 04:25
5. Carnal 04:05
6. Foreign Skies 06:28
7. Grasping the Torch 06:31
8. The Great Curve 05:35
9. To the Cold 05:43

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ