Graspop Metal Meeting: één groot feest met de beste tribute & coverbands en Belgische toppers op de donderdag

Facebookrssmail

De 22e editie van het Belgische festival “Graspop Metal Meeting 2017” vindt plaats van vrijdag 16 juni tot en met zondag 18 juni 2017.
Festivalgangers met een combiticket worden op donderdag 15 juni vanaf de late namiddag getrakteerd op live muziek van toptalent van eigen bodem verdeeld over de Jupiler Stage en Metal Dome podia.

De 9 namen voor donderdag 15 juni zijn: Thurisaz, Born From Pain, King Hiss, Off The Cross, Wolves Scream, Bear, HEXA MERA, Carnation en een surprise act om u tegen te zeggen. De onthulling van de verrassingsband ontdekt de trouwe festivalbezoeker op het festival. Het populaire DJ-duo Goe Vur In Den Otto en classic rock DJ Carl verzorgen de nachtelijke feestelijkheden in de Metal Dome en het Classic Rock Café.

Red Bull Music Stage

Red Bull Music en Franky DSVD claimen aan de vooravond van het festival opnieuw de Metal Dome. Franky DSVD selecteerde eigenhandig King Hiss, Wolves Scream en HEXA MERA. Drie beloftevolle Belgische bands die deksels goed weten hoe hun publiek in te pakken. Niet te missen dus. Kwestie van de heilige driedaagse vol gitaargeweld stevig in te zetten.

Die-hard metalfans feesten door

Festivalbezoekers die op donderdag hun gading niet vinden in het straf Belgisch metalgeweld, kunnen hun beste metal moves placeren in de Marquee. The Covering speelt opzwepende covers van de beste metal songs. SLAYEnsemble doet er zijn naam als Best Slayer Tribute Band in Europa alle eer aan. Afsluiten in de Marquee doet de surprise act. Wie dat dit jaar is, wordt onthuld op het festival. Spraakmakend DJ-duo Goe Vur In Den Otto zet de Metal Dome op zijn kop als laatste act donderdag. In het Classic Rock Café draait DJ Carl tot de vroege uurtjes alle hardrock en metalklassiekers aan elkaar op de “Classic Rock Party”.

Tributes and classics

Ook op vrijdag, zaterdag en zondag kunnen metalfans hun nekspieren blijven trainen tot in de vroege uurtjes. Tribute bands Metal Attack en Art Of Pantera sluiten de Metal Dome af op vrijdag, Korn Again en Stiff Bizkit doen dit op zaterdag. DJ Rock The Fox draait de betere metalplaatjes tussen, voor en na.

Dit jaar niet enkel non-stop hardrock en metal classic hits en videoclips in het Classic Rock Café. Harris (Iron Maiden tribute) en Parris (Thin Lizzy tribute) entertainen de festivalganger op vrijdag. Skreem covert zowat alle rock evergreens, old en new, op zaterdag. Prinz Klauz bewijst zich als beste heavy rock & metal tribute band van Nederland op zondag.

Sum 41 verandert van dag en podium

De Canadese punkrockers van Sum 41 veranderen van speeldag op het festival. De band verhuist van zaterdag 17 juni naar de Jupiler Stage op zondag 18 juni als headliner.

TICKETS & INFO

Tickets voor Graspop Metal Meeting 2017 zijn te koop via ticketmaster.be en proximusgoformusic.be. VIP combitickets en VIP dagtickets voor vrijdag zijn uitverkocht. De laatste VIP dagtickets voor zaterdag en zondag zijn nu te koop.

Lees meer op site van Graspop

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ