Alestorm – No Grave But The Sea

Facebookrssmail

Het was 18 Juli 2015, Dynamo Metal Fest op het ijssportcentrum in Eindhoven. Tussen al het brute geweld zoals Biohazard, Death Angel en Arch Enemy staat ook de piraten metal band Alestorm geprogrammeerd. Onwaarschijnlijk veel als piraten uitgedoste fans liepen er die dag. De band die onlosmakelijk verbonden is met bier, rum en vrolijke muziek en die al op veel festivals ingepland gestaan heeft. en dat op het moment dat er gegeten en stevig ingenomen wordt, het is dan ook het perfecte moment, want de aanstekelijke muziek is zeker sfeerverhogend. ‘Sunset On The Golden Age’ uit 2014, hun vierde album dan, was zeer goed ontvangen en de feestband was populairder dan ooit.

En dan ligt op 26 mei de nieuwe plaat in de winkel. Het genre en het thema blijft ongewijzigd op hun nieuwee album ‘No Grave But The Sea’. Tien nieuwe nummers met de hoofdrol weer voor “Captain” Cristopher Bowes. Alestorm heeft nog nooit zo sterk geopend als met de eerste twee nummers op het album. De titelsong spat uit de speakers en ‘Mexico’, waarvan ook een video is gemaakt, is zeker een van de betere op het album. Het is een beproefd recept, maar helaas blijft het niveau niet op dit peil. De nummers blijken dit keer niet allemaal even sterk al zal het nieuwe nummer ‘Alestorm’ tijdens de nieuwe toer massaal meegezongen worden op de festival terreinen. De plaat sluit wel weer overtuigend af met ‘Treasure Island’.

Veel bier, veel plezier. Dat zeker. Alestorm staat garant voor prima in het gehoor liggende nummers en blijft samen met Korplikaani koploper in de piraten metal.

(80/100, Napalm Records)

Tracklist:
No Grave but The Sea
Mexico
To The End of The World
Alestorm
Bar ünd Imbiss
Fucked With an Anchor
Pegleg Potion
Man The Pumps
Rage of The Pentahook
Treasure Island

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ