Hatebreed – The Concrete Confessional

Facebookrssmail

Hatebreed - The Concrete Confessional - ArtworkHatebreed, de hardcore / metalcore band uit Connecticut,, brengt volgende maand het zevende studio album uit. Na het goed ontvangen ‘The Divinity of Purpose’ uit 2013 komen de heren met de opvolger ‘The Concrete Confessional’

Het album opent spetterend met het nummer ‘A.D.’, een nummer dat al eerder via YouTube verschenen is en een kritisch geluid laat horen richting de Amerikaanse politiek en waarmee de stemmers opgeroepen worden de politici aan te spreken op hun verantwoordelijkheid. Muzikaal is het nummer een lekker up-tempo hardcore nummer typerend voor de band en dat wat je verwacht. ‘Looking Down The Barrel Of Today’ en ‘From Grace We’ve Fallen’ zijn opvallende nummers, muzikaal lijkt er meer metal in de nummers te zitten en vooral de inbreng van de “backing vocals” geven de nummers een nu-metal geluid dat we nog niet eerder gehoord hebben van Hatebreed. De nummers staan als een huis en ik verwacht dat deze nummers het live weer perfect zullen doen. Ook ‘Seven Enemies’ en ‘Something’s Off’ zijn aparte nummers waarbij je bijna aan bands als Slipknot gaat denken. Zowel muzikaal als vocaal lijkt er een compleet andere weg ingeslagen te zijn, bijzonder opvallend zijn de cleane vocalen in een deel van het nummer ‘Something’s Off’. ‘

Is de hardcore sound weg bij Hatebreed? Nee, dat dan ook weer niet. Nummers als ‘In The Walls’, ‘Us Against Us’ en ‘Remember When’ zijn weer de lekkere hardcore nummers die je van de heren kunt verwachten. Simpele punk riffs in combinatie met de agressieve vocalen van Jamey Jasta zijn al jaren het kenmerk van de band en dat is waar de band de populariteit aan dankt. En dan ‘The Apex Within’, een heerlijk agressief nummer op en top hardcore punk maar de achtergrond vocalen…. ‘Walking The Knife’ maakt weer een hoop goed en afsluiter ‘Serve Your Masters’ is een nummer dat potentie heeft om een lekkere meezinger te worden.

Hatebreed heeft met ‘The Concrete Confessional’ een wisselvallig album uitgebracht en lijkt te hinken op twee gedachten, live zullen de de nummers het wel doen met de energieke podium act. De plaat wordt voor de meeste fans even wennen mij hebben ze niet volledig weten te overtuigen. Op 13 mei is het album verkrijgbaar.

(7/10, Nuclear Blast Records)

1. A.D.
2. Looking Down the Barrel of Today
3. Seven Enemies
4. In the Walls
5. From Grace We’ve Fallen
6. Us Against Us
7. Something’s Off
8. Remember When
9. Slaughtered in Their Dreams
10. The Apex Within
11. Walking the Knife
12. Dissonance
13. Serve Your Masters

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ