Carach Angren – Dance and Laugh Amongst the Rotten

Facebookrssmail

Het Limburgse Carach Angren timmert al sinds 2003 aan de weg en heeft inmiddels wereldwijd een flinke fan schare opgebouwd. In 2008 verscheen de debuutplaat ‘Lammendam’, een heerlijke symfonische black metal plaat waarmee de trend werd gezet. Na het debuut verschenen nog drie platen, de laatste ‘This Is No Fairytale’ verscheen in 2015, en gaandeweg werd de muziek minder rauw en meer gepolijst en werd er een groter publiek aangesproken. Op 16 juni verschijnt de vijfde langspeler van de Limburgers ‘Dance and Laugh Amongst the Rotten’ via Season of Mist.

Het album opent met het intro ‘Opening’, een intro dat een duistere film zou kunnen openen en uiteindelijk leidt naar het nummer ‘Charlie’. Het openingsnummer beschrijft perfect waar Carach Angren anno 2017 voor staat, een sterke compositie met een hoofdrol voor de keyboards van Clemens “Ardek” Wijers. Het verhalende karakter van de vocalen in de refreinen geven je het gevoel in de film te zitten. De sterke vocalen van gitarist Dennis “Seregor” Droomers komen in het volgende nummer ‘Blood Queen’ bijzonder sterk tot zijn recht, het theatrale dat de band met haar “Horror Metal” uitstraalt wordt versterk door de sublieme vocalen.

‘Song for the Dead’ opent angstaanjagend en ontwikkeld zich in een traag maar dreigend nummer waarbij de keyboards weer belangrijk zijn. Het steeds weer oplopende tempo zorgen voor de spanning.
‘In de naam van de duivel’ is een heerlijk nummer met meer black metal invloeden. Rauwer gitaarwerk en de sterke drums van Ivo “Namtar” Wijers zorgen voor meer agressie in de compositie. ‘The Possession Process’ is mijn persoonlijke favoriet met heerlijk up tempo drums en het rauwe karakter van het debuut album. Ook afsluiter ‘Three Times Thunder Strikes’ is zo’n kraker met heerlijke vocalen, scheurend gitaarwerk gemixt met de symfonische melodieën.

Het vijfde album ‘Dance and Laugh Amongst the Rotten’ is weer een stap voorwaarts geworden voor Carach Angren. De verhalende composities zijn sterk en staan als een huis en brengen vermaak. De band heeft met het inzetten van Peter Tägtgren voor het mixen niets aan het toeval overgelaten, Het artwork van Costin Chioreanu is mooi en duivels tegelijk.

(85/100, Season of Mist)

Tracklist:
1. Opening 02:17
2. Charlie 04:10
3. Blood Queen 04:55
4. Charles Francis Coghlan 06:07
5. Song for the Dead 04:16
6. In de naam van de duivel 06:29
7. Pitch Black Box 03:17
8. The Possession Process 04:27
9. Three Times Thunder Strikes 05:19

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ