In Thousand Lakes – Age of Decay

Facebookrssmail

In Thousand Lakes heeft een beetje een vreemde geschiedenis. De Spaanse band is opgericht in 1996 en in 1998 verscheen hun eerste album, ‘Lifeless Waters, so far so good’. Wat ook gebeurde in 1998 is dat de band ophield te bestaan. Nu is dat op zich niet zo heel bijzonder, er zijn tenslotte meer bands die maar een kort leven beschoren zijn, maar in 2013 kregen de Spaanse heren er weer terug zin in. Na een periode van vijftien jaar stilte is dat op zijn minst opmerkelijk te noemen. In 2014 verscheen er een EP en nu, amper drie jaar later, verblijden zij ons met een nieuw album, ‘Age of Decay’. En het is een lekker album geworden, maar wel met een aantal kantekeningen.

De band uit Bilbao brengt ons lekkere vlotte, melodische death metal die hier en daar geïnspireerd lijkt door de hard rock van de jaren ’80. De hoofdrollen gaan naar de gitaren en de onuitputtelijke stroom rauwe vocals van de zanger. Wie goed luistert zal ook het harde werk van de drummer niet ontgaan, maar jammer genoeg mag hij in geen enkel nummer op de voorgrond treden.

Een opvallend puntje aan dit album is dat sommige nummers heel plotseling lijken te eindigen of gewoon doorgaan terwijl de fader er op los wordt gelaten. Kenmerken van de meeste nummers zijn dat ze lekker ritmisch, melodisch en met veel tempowisselingen zijn. Vooral het openingsnummer van het album knalt uit je speakers en lijkt de opmars te zijn voor een ontzettend gaaf album. Helaas kreeg ik na een aantal tracks het gevoel dat sommige nummers wel erg “meer van hetzelfde” waren en dat een EP ook goed genoeg was geweest, maar dat is heel persoonlijk natuurlijk. Alle nummers zijn relatief kort, variërend van 2:51 minuten tot 4:39 minuten wat het ook in zijn geheel tot een kort album maakt.

Het is absoluut een leuk album geworden, geen topper, maar voor de liefhebbers toch minstens prettig in het gehoor liggend.

(65/100, Xtreem Music)

Tracklist:
1. Death Train
2. Fall into the Void
3. I Rise
4. True North
5. Age of Decay
6. Hunter of Souls
7. Blind Eyes
8. Ethereal
9. Vanished
10. Wolfzeit
11. 4 Walls (Scars)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ