CD van de Week: Destructor – Decibel Casualties

Facebookrssmail

Bij Destructor moet je als ouwe rot in de thrash direct denken aan hun onvergetelijke klassieker ‘Maximum destruction’. Mocht je dit album als thrashfan niet kennen, dan moet jij je eigenlijk schamen en als de wiedeweerga hier alsnog werk van maken. Na dit wereldalbum kreeg de band tijdens de opnamen van de opvolger een enorme tegenslag te verwerken toen bassist Dave Holocaust vermoord werd. En vervolgens werd het stil rondom de band. Rond de eeuwwisseling kon er weer activiteit bij Destructor bespeurd worden, hetgeen resulteerde in eerst 2 EP’s en direct daarna het fantastische thrashalbum ‘Forever in leather’ in 2007, een album wat min of meer naadloos aansluit bij hun eerste album. Daarna duurde het weer tot 2016 aleer het 3e album gelanceerd werd, ‘Back in bondage’, ook weer een geweldig thrashalbum. En dan is daar in 2017 alweer een nieuw album, ‘Decibel Casualties, een album dat zijn titelnaam eer aan doet.

Het album opent met het nummer ‘Restore chaos’ en dat begint direct furieus met een heerlijke gitaarriff en maakt meteen duidelijk dat Destructor verder gaat met waar het al die jaren mee bezig was, thrash met een eigen stijl. Het volgende nummer ‘Keep the faith’ is up-tempo, rockt er lekker op los met nogal wat Priest-achtige kenmerken. ‘Metal spike deep’ is een mix met snelle en up-tempo stukken met ook hierin weer een fraaie riff. ‘We are ready’ is een lekkere beuker met een echte Destructor-structuur met die typische soms semi-verhalende zang van Dave Overkill.

‘The last days’ is een regelrechte thrasher met over de helft van het nummer heerlijk kort staccato gitaarwerk met daarop volgend mooi soleerwerk. ‘Firey winds’ is een kort instrumentaaltje met fraai gitaarwerk waarin ook weer wat Priest-elementen voorkomen. ‘Metal till death’ behoeft geen nadere uitleg qua tekst en is muzikaal ook weer zo’n lekkere beuker. ‘In hell’ sluit het album af met een typisch Destructor-begin om om te slaan in weer zo’n furieuze thrasher, een fraaie break met een instrumentaal stuk om weer supersnel te eindigen.

Destructor is er weer in geslaagd om een zeer goed thrashalbum af te leveren. Al wijken ze niet van hun originele stijl af, ook dit album weet weer moeiteloos te overtuigen met een afwisselend album vol heerlijke nummers, met wederom een zeer goede productie.

(90/100, Pure Steel Records)

Tracklist:
1. Restore Chaos
2. Keep the Faith
3. Metal Spike Deep
4. We are Ready
5. The Last Days
6. Firey Winds
7. Metal till Death
8. In Hell

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ