Nostalgische en emotionele rollercoaster met Evanescence

Facebookrssmail

Vanavond stond na lange tijd Evanescence voor de zesde keer op het podium in Nederland. Fans stonden ongeduldig in rij voor een uitverkochte show in de 013 in Tilburg te wachten op de langverwachte terugkeer van hun favoriete band. Ze brachten een perfecte mix van oude en nieuwere liedjes, van rockharde liedjes om stevig op te headbangen tot emotionele meezingnummers. Evanescence voldeed aan de verwachtingen van het publiek en brachten hun populairste nummers vol energie en emotie. Een avond meegenieten en meebrullen met Amy Lee.

Revolutiuon Eve

De Duitse supervrouwen van Revolution Eve zijn vanavond het voorprogramma van Evanescence. Ze zijn een groep van vijf dames die in 2012 zijn samengekomen om explosieve, vrouwelijke, post-alternatieve rock te maken. Ze zijn de perfecte opwarming voor Evanescence. Op het podium staan vijf energieke en krachtige vrouwen die hun alles geven met het liedje ‘Girl with the Candlebox’. Hun muziek zweept de zaal op en laat toe om stevig te headbangen. Leadzangeres Diana Nagel heeft een stem die zowel zachte melodieën als een stevig stukje rock aankon. Ze sluiten af met de knaller ‘Pretty Knockout’ en laten het publiek achter met de juiste energie en sfeer.

Evanescence

Tijd voor het echte werk. Het publiek wordt meteen in de show gegooid wanneer de intro van ‘Everybody’s Fool’ door de zaal galmt. Het publiek gaat uit het dak wanneer Amy Lee het podium opkomt gekleed in een prachtige zwart met rode gothic outfit en het beste van zichzelf geeft. De sterke stem an Amy Lee gecombineerd met krachtige gitaren en drums geven ons de Evanescence die we allemaal kennen en verwachten. Ze gaan vlot over naar ‘What You Want’ terwijl het publiek luidkeels meezingt en geniet. Tijdens ‘The Other Side’ maakt Amy Lee gebruik van het hele podium om zoveel mogelijk interactie te hebben met het publiek.

Emotioneel intermezzo
Na enkele hevige nummers is het tijd om eventjes af te koelen en te genieten. Amy Lee gaat op een stoel achter haar piano zitten maar verzekert het publiek dat al zittend het liedje zal ‘rocken’. De eerste tonen van ‘Lithium’ vullen de zaal en het publiek kan zachtjes meedeinen op de rustige tonen en volledig alle emoties meevoelen. De piano die Evanescence zo kenmerkt, geeft extra diepgang en emoties aan hun liedjes. Hierop volgt een wondermooie piano versie van ‘Even in Death’ waarbij het publiek muisstil wordt en volledig tot rust komt.

Verder wordt het publiek opgezweept door een mix van oude en nieuwere liedjes. Het is vollenbak meebrullen en genieten met Evanescence met liedjes als ‘My Heart is Broken’, ‘Haunted’ en ‘Say You Will’. Het enthousiaste publiek interageert met Evanescence en meerdere keren roept het publiek ‘We love you’ waarop Amy Lee ontroerd antwoordt dat zij ook van van haar fans houdt.

Akoestisch genot
De hele avond door amuseert het publiek zich en gaat het uit het dak. Amy Lee merkt het op en is gelukkig om al die blije gezichten te zien. Tijd om mee te zingen met de akoestische versie van ‘My Immortal’ en ‘The Change’. Op ingetogen wijze brengt Evanescence ‘My Immortal’ en voert het publiek mee op een emotionele reis. De perfecte manier om even te kalmeren en af te koelen op deze hete avond. Uit volle borst zingt de hele zaal mee.

Even later komen we weer aan een stevig stuk met ‘Whisper’, ‘Call me When You’re Sober’ waarop fans uitbundig meezingen en dansen. Als afsluiter brengen ze hun populairste nummer ‘Bring Me To Life’ dat door een enthousiast publiek op handen wordt gedragen. Natuurlijk willen fans dat de avond nog niet eindigt en roepen ze om nog enkele bisnummers. Evanescence stelt niet teleur en sluit af met de twee wondermooie nummers ‘Your Star’ en ‘Disappear’. Ze kunnen rekenen op een enthousiast publiek dat moe maar voldaan terugblikt op een show vol nostalgie.

Setlist:
Everybody’s Fool – What You Want – Going Under – The Other Side – Lithium – Even in Death (piano versie) – My Heart is Broken – Made of Stone – Haunted – Weight of the World – Say You Will – My Immortal (akoestisch) – The Change (akoestisch) – Whisper – Call Me When You’re Sober – Imaginary – Bring Me To Life – Your Star – Disappear.

Foto’s (C) Sven De Mol

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ