Professionele show Vuur in Hedon

Facebookrssmail

Op vrijdag de dertiende mocht Vuur aantreden in Hedon in Zwolle. In het voorprogramma stond de Amsterdamse metal band For I am King. Frontvrouw Alma Alizadeh wist het publiek goed op te warmen en liet een goede indrukachter waarbij ze in een half uur liet zien wat ze in huis had. Veel passie, power en goed publiek contact.

De frontvrouw van Vuur Anneke van Giersbergen heeft een hele mooie stem maar je kunt merken dat ze al veel shows gedraaid heeft. De passie heeft plaats gemaakt voor professionaliteit. Bassist Johan van Stratum was net voor aanvang ziek geworden. Toch hoorden we zijn pakkende baslijnen want het stond allemaal op band. Ook de backing vocals en de synthesizers liepen mee op band. Alles is tot de puntjes geregisseerd waardoor je het echte zweet een beetje mist. Drummer Ed Warby beukt zich wel in het zweet. Anneke komt de show zonder een druppeltje zweet door.

De show komt pas echt lost bij het Gentle Storm nummer ‘the Storm’ wat muzikaal het hoogte punt van de avond is samen met de Ayreon cover ‘Valley of the Queens’. In de akoestische setting waarin de Chris Cornell cover ‘Like a stone’ wordt gespeeld hoor je pas echt hoe goed Anneke is qua stem. De zaal is muisstil en geniet met volle teugen van dit intermezzo waarbij Anneke alleen op het podium staat.

Vocaal wordt ze daarna met name nog getest in het prima nummer ‘Freedom’ van hun laatste plaat ‘In this moment we are free’. Na het hoge niveau van The Gentle Storm is deze nieuwe plaat toch wat vlak en teleurstellend te noemen door meer metal dan symfonisch te klinken.

Het concert wordt natuurlijk afgesloten een The Gathering nummer, ‘Strange Machines’. Bassist Johan krijgt het grootste applaus terwijl hij back stage in zijn ziekbed ligt. De hele band komt na afloop de foyer in en zo druk is het nog nooit geweest in de foyer van Hedon want de fans zijn in grote getale op komen dagen. De fans worden niet teleurgesteld, met een prima set en een Anneke die de vele selfies in de foyer met veel plezier ondergaat en voor iedereen de tijd neemt om even een praatje te maken.

Foto’s (c) René Obdeijn

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ