Bliss of Flesh – Empyrean

Facebookrssmail

Bliss of Flesh is een Franse black / death metal band opgericht in 2000. Na een achttal jaren van demo’s, splits en een EP verscheen begin 2009 het debuutalbum ‘Emaciated Deity’. De opvolger, ‘Beati Pauperes Spiritu’, verscheen vier jaar later en inmiddels heeft de band getekend bij Listenable Records. Op 7 juli verschijnt de derde langspeler ‘Empyrean’.

Het openingsnummer ‘Ascension’ is er meteen een die de aandacht trekt. Lekkere tempowisselingen, knap gitaar en drumwerk en smerige vocalen van Count Necurat die lekker diep in de mix liggen en een zijn met de muziek. Is het eerste nummer black metal georiënteerd, het tweede nummer ‘Penitent’ is een typisch death metal nummer. Lekker up tempo, snelle korte gitaarriffs en strakke drums maken dit nummer aantrekkelijk.

Zo weet Bliss of Flesh te variëren met tempowisselingen in de nummers maar ook in de afzonderlijke nummers, dit alles zonder de eenheid van het totaal pakket uit het oog te verliezen. Vermakelijke nummers als ‘Agnus Dei’ en ‘Excercitus Caelorum’ welke meer in het blackened death kamp horen en nummers zoals bijvoorbeeld het tweeluik ‘Empyrean – Last Kingdom’ rn ‘Empyrean – Miserere Mei’ welke een stuk trager zijn en waarbij duidelijk de nadruk ligt op de black metal invloeden. Afsluiter ‘Renunciation’ begint deels akoestisch, de rustige vocalen geven een duistere sfeer aan het nummer. Het wachten is op de wending en die komt, het nummer ontwikkeld zich tot een heerlijk mid tempo nummer met een knappe solo.

Het derde album van Bliss of Flesh is knap album geworden vol met variatie, een album dat de gemiddelde black / death lefhebber zal waarderen. Aanschaffen.

(85/100, Listenable Records)

Tracklist:
1. Ascension 06:57
2. Penitent 04:15
3. Agnus Dei 05:35
4. Empyrean – Last Kingdom 06:29
5. Empyrean – Miserere Mei 06:57
6. Apostasy 05:04
7. Excercitus Caelorum 03:47
8. Renunciation 06:25

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ