Masterplan – Pumpkings

Facebookrssmail

Masterplan brengt 28 juli hun nieuwe album ‘Pumpkings’ uit. Het is het zesde album voor de band.
In 2001 opgericht door Roland Grapow, die toen moest vertrekken bij de eveneens Duitse band Helloween. Het bloed kruipt schijnbaar waar het niet gaan kan, want de elf nummers die het album telt zijn allemaal Helloween covers.

Sommige nummers zijn eerder uitgebracht op single en populair bij de ‘die hard’ fans.
Opgenomen en geschreven tussen 1990 en 2000 door Roland in de tijd dat hij bij de band zat.
11 nummers verdeeld onder vijf Helloween albums uit die tijd. Te weten: ‘Pink Bubbles Go Ape’, ‘Chameleon’, ‘Master Of The Rings’, ‘The Time Of The Oath’ en ‘The Dark Ride’. Het moge duidelijk zijn dat dit niet de meest succesvolle periode voor de band was. Wellicht had Masterplan dit album nooit moeten opnemen. Het is niet zo dat het direct de schuld is dat het aan de songs zelf ligt.
De nummers komen niet goed uit de verf en de band klinkt hier en daar ongeïnspireerd. Dat Masterplan bestaat uit zeer getalenteerde muzikanten staat buiten kijf.

Na de eerste drie nummers is de koek al gauw op en wellicht had er met voormalig zanger Jorn meer in kunnen zitten. Het idee om dit te gaan doen speelde al ruim drie jaar bij Roland, maar door allerlei andere bezigheden was het er nog niet van gekomen. Na het enigszins teleurstellende ‘Novum Initium’ uit 2013 was dit de kans om zich te revancheren. Echter met ‘Pumpkins’ slaat Masterplan de plank finaal mis. Het geheel zal verschijnen als digipak en ook gelimiteerd op oranje gekleurd vinyl.

(60/100, AFM Records)

Tracklist:

01. The Chance
02. Someone’s Crying
03. Mankind
04. Step Out Of Hell
05. Mr. Ego
06. Still We Go
07. Escalation 666
08. The Time Of The Oath
09. Music
10. The Dark Ride
11. Take Me Home

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ