Jorn – Life On Death Road

Facebookrssmail

Jorn Lande is het soort artiest die weinig introductie nodig heeft. Zijn reputatie als hard rock en heavy metal zanger is weergaloos. Met een indrukwekkende carrière van maar liefst dertig jaar is hij nu hier met zijn negende studio album ‘Life On Death Road’. Jorn staat erom bekend dat hij altijd een zeer sterke groep muzikanten om zich heen weet te verzamelen. Op dit album wordt hij vergezeld door Matt Sinner op de basgitaar, Francesco Jovino op drums en Alex Beyrodt op gitaar allen ook wel bekend van de band Primal Fear. Deze supermuzikanten worden ook nog eens aangevuld door Alessandro Del Vecchio op de toetsen, een perfecte combinatie die wel garant moet staan voor een lekker album.

‘Life On Death Road’ opent met een vage intro die al snel overgaat in heerlijk rockende gitaren gecombineerd met de krachtige vocalen van Jorn. Uiterst sterk drumwerk in combinatie met slepende gitaarsolo’s versterken het geheel. Het is een tof openingsnummer en legt meteen de lat hoog voor het verdere album. Rammende rock vinden we in nummers als ‘Fire To The Sun’ en ‘Insoluble Maze (Dream In The Blindness)’. Beide nummers hebben een rauwer randje met zwaardere gitaren en zeer strak drumwerk. Jorn laat hier ook zijn rauwere kant horen met toffe zanglijnen die met name in ‘Insoluble Maze (Dream In The Blindness)’ goed naar voren komen.

Het album laat zich niet alleen kenmerken door krachtige rockplaten. Ook de ballad mag niet ontbreken. Deze vinden we onder andere terug in ‘Dreamwalker’ dat subtiel opent met mooi spel op de toetsen. Waar ‘Dreamwalker’ nog een opbouw kent zoals we in een klassieke rockballad kennen, straalt de andere ballad op het album ‘The Optimist’ nog meer rust uit. In beide nummers komen de indrukwekkende vocalen van Jorn erg sterk naar voren, hoewel deze in ‘The Optimist’ nog net wat beter worden weg gezet met krachtige uithalen, vlak voor een fantastische gitaarsolo.

‘I Walked Away’ heeft een blues vibe in combinatie met rock. De tempowisselingen zijn lastig, maar uiterst sterk gedrumt. Technische riffs en tof drumwerk zijn ook hoorbaar in ‘Devil You Can Drive’. De opening doet denken aan Dreamtheater, wat laat zien dat deze heren ook niet vies zijn van een stukje technische en uitdagende muziek. Afgesloten wordt er met ‘Blackbirds’. Het nummer opent rustig waarbij de vocalen van Jorn nog maar eens worden benadrukt. Met een krachtige uithaal en de inbreng van rockende gitaren trekt het nummer open en ontpopt het zich tot een lekker up tempo rock nummer. Het is een fijn einde van een goed album.

Met ‘Life On Death Road’ brengt Jorn alles dat we van hem mogen verwachten. Het is een zeer sterk album vol met toffe krachtige rocknummers. De nummers duren op zichzelf wel wat lang, maar dat is dan wel het enige punt van kritiek. De variatie wordt gebracht door technisch spel op muzikaal vlak en variatie in ritmes. De doorgewinterde Jorn fan zal dan ook niet teleurgesteld zijn.

(80/100, Frontiers)

Tracklist:
• Life On Death Road
• Hammered To The Cross ( The Business)
• Love Is The Remedy
• Dreamwalker
• Fire To The Sun
• Insoluble Maze ( Dreams In Blindness)
• I walked Away
• The Slippery Slope ( Hangman’s Rope)
• Devil You Can Drive
• The Optimist
• Man Of The 80’s
• Blackbirds

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ