Happy birthday Geezer Butler

Facebookrssmail

Terence Butler werd geboren in Aston, Birmingham, Verenigd Koninkrijk op 17 juli 1949 en is bekender bij de naam Geezer Butler. Geezer is een musicus die bekendheid verwierf als de bassist van Black Sabbath. Na in 1980 uit de band te zijn gestapt heeft hij vooral platen van andere metal bands geproduceerd en af en toe een soloplaat opgeleverd.

De laatste jaren toert hij weer regelmatig met de originele line-up van Black Sabbath, hoewel drummer Bill Ward tegenwoordig niet meer meetoert. De redenen hiervoor zijn verschillend, zanger Ozzy Osbourne heeft gezegd dat het kwam door Wards overgewicht. Veel teksten van de nummers van Black Sabbath zijn door Butler geschreven.

Solo bracht Geezer drie albums uit, te weten: ‘Plastic Planet’ in 1995 als g//z/r, ‘Black Science’ in 1997 als Geezer en in 2005 verscheen ‘Ohmwork’ onder de naam GZR.

Met Black Sabbath was Geezer Butler betrokken bij 14 albums, vanaf de gelijknamige debuutplaat in 1970 t/m de laatste plaat ’13’ in 2013. Naast Black Sabbath is Geezer ook betrokken geweest bij het solo project van Ozzy Osbourne, zo was hij te horen op de albums: ‘Just Say Ozzy’, ‘Live & Loud’ (Black Sabbath) en ‘Ozzmosis’. Verder is Geezer betrokken geweest bij het project Heaven & Hell.

RockMuZine feliciteert Geezer Butler met zijn 68ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ