Happy birthday Chris Poland

Facebookrssmail

Chris Poland werd geboren in Dunkirk, New York op 1 december 1957 en is een Amerikaanse gitarist die bekend is geworden als gitarist van de Amerikaanse thrash metalband Megadeth, waar hij tussen 1984 en 1987 gitaar speelde. Chris Poland is te horen op de volgende albums van Megadeth: ‘Killing Is My Business … and Business Is Good!’ (1985) en ‘Peace Sells … But Who’s Buying?’ (1986). In 1987 kwam Chris Poland in conflict met bandleider Dave Mustaine over zijn drugsgebruik en een aantal financiële deals waarbij Chris Poland claimde geen evenredig deel te krijgen. Poland verliet de band samen met drummer Gar Samuelson. In 1988 verscheen op het album ‘So Far, So Good… So What!’ het nummer ‘Liar’, dat Mustaine over Chris had geschreven.

In 2004 nam Chris Poland op contractbasis de gitaarsolo’s op voor het album ‘The System has Failed’, maar keerde niet terug naar Megadeth. Ondertussen hebben Chris Poland en Dave Mustaine hun vete uit het verleden wel bijgelegd.

RockMuZine feliciteert Chris Poland met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ