Happy birthday Geddy Lee

Facebookrssmail

Geddy Lee werd geboren als Gary Lee Weinrib in het Canadese Toronto op 29 juli 1953 en is de zanger, bassist en keyboardspeler van de progressieve rock band Rush. In 2000 bracht hij zijn eerste soloalbum uit, ‘My Favorite Headache’. Naast de productie, arrangementen en optredens voor Rush produceerde hij ook albums voor tal van andere groepen waaronder Rocket Science en nam hij een nummer op voor South Park.

Rush werd opgericht in 1968 door Alex Lifeson (gitaar), de inmiddels overleden drummer John Rutsey en bassist Jeff Jones. Na korte tijd wordt Jeff Jones vervangen door bassist/zanger Geddy Lee. Thuisbasis is Toronto, Canada. Ze coverden afhankelijk alleen werk van bijvoorbeeld Cream, Jimi Hendrix en The Who.

1974 verscheen het debuutalbum ‘Rush’, het eerste in een serie van maar liefst 20 platen. Rush ontwikkelde zich als een van de toonaangevende progressieve rock bands met Geddy Lee als de grote onstabiele factor. Geddy Lee heeft met regelmaat afscheid genomen van de band om vervolgens weer terug te keren. Laatste wapenfeit van de band is het album ‘Clockwork Angels’ dat verscheen in 2012, met Geddy Lee.

RockMuZine feliciteert Geddy Lee met zijn 64ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ