Atriarch – Dead as Truth

Facebookrssmail

Atriarch is een Amerikaanse metal band afkomstig uit Portland. De band is opgericht in 2009 en in 2011 verscheen het debuut ‘Forever the End’. De basis van de band is drummer Ronald Avila en zanger Lenny Smith aangevuld met gitarist Joshua Dark en Andy Savage, die inmiddels de vijfde bassist van de band is. in 2014 verscheen de derde full-length, ‘An Unending Pathway’, via Relapse Records en ook de vierde langspeler ‘Dead as Truth’ verschijnt op 11 augustus via dit Amerikaanse label.

Het album opent met het nummer ‘Inferno’, een zwaar en traag doom nummer waarbij het vooral de vocalen van zanger Lenny Smith zijn die opvallen, druilerig doom en zwartgallig en smerig zoals je bij een blackened doom metal mag verwachten. De kortere nummers ‘Dead’ en ‘Devolver’ hebben iets meer tempo en inhoud en luisteren lekker weg, zware doom met smerige vocalen waarbij de gitarist wat meer ruimte krijgt om zichzelf te laten horen,

Zo zien we eigenlijk twee gezichten van Atriarch, de langere nummers zijn meer doom georiënteerd en de kortere nummers zijn sneller en hebben meer black metal invloeden. Hoewel beide varianten aantrekkelijk zijn, zijn het vooral de kortere songs die mij meer aanspreken. Meer tempowisselingen, agressievere drums en vocalen zijn hiervan de oorzaak. Een nummer als ‘Repent’ is hiervan een goed voorbeeld. Atriarch besluit het album met het nummer ‘Hopeless’, een heerlijk traag black doom nummer met weer die opvallende smerige vocalen.

Het vierde album van Atriarch is een fijn schijfje geworden, een aanrader voor de liefhebber van black doom metal

(80/100, Relapse Records)

Tracklist:
1. Inferno
2. Dead
3. Devolver
4. Void
5. Repent
6. Hopeless

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ