Happy birthday Joe Lynn Turner

Facebookrssmail

Joe Lynn Turner werd geboren op 2 augustus 1951 in Hackensack, New Jersey en is een Amerikaanse zanger bekend van zijn werk met hardrock band Rainbow. Tijdens zijn carrière stond Joe Lynn Turner als frontman voor verschillende bands als: pop rock band Fandango, had hij een kortstondige samenwerking met metal gitarist Yngwie Malmsteen en Deep Purple. Vanaf midden jaren ’90 werkte hij samen met verschillende muzikale groepen (o.a. progressieve rock band Mother’s Army, funk rock duo Hughes Turner Project, AOR neven project Sunstorm). Daarnaast had Joe Lynn Turner altijd de wens solo-carrière te starten en bracht hij solo tien albums uit waarvan twee cover albums. Hij is momenteel de zanger van Rated X.

Met Rainbow nam hij drie studio platen op: ‘Difficult to Cure’ (1981), ‘Straight Between the Eyes’ (1982) en ‘Bent Out of Shape’ uit 1983. Verder was Joe Lynn Turner te horen op platen van Fandango, Yngwie Malmsteen, Deep Purple’s ‘Slaves and Masters’, Mother’s Army, Brazen Abbot, Hughes Turner Project, Sunstorm en vele andere projecten.

Het laatste wapenfeit was de gelijknamige debuutplaat met Rated X, welke in 2014 verscheen.

RockMuZine feliciteert Joe Lynn Turner met zijn 66ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ