Met Trivium, Obituary en Bury Tomorrow drie geweldige bands in 013

Facebookrssmail

Op een zonnige maandagavond is het weer een gezellige avond in het Tilburgse 013, als de Floridaanse bands Trivium en Obituary en het Engelse Bury Tomorrow de kleine uitverkochte Jupiler zaal van het poppodium aandoen. Het is al vroeg lekker druk bij de zaal en de wachtrij reikt tot om de hoek van het poppodium.

De zaal is al goed gevuld als het Engelse 5-mans Metalcore formatie Bury Tomorrow het podium betreedt, in het half uur speeltijd spelen de heren zes nummers waaronder drie van het laatste album ‘Earthbound’. In de 10 jaar dat de band bestaat hebben de heren de nodige ervaring opgedaan en dat is duidelijk te zien op het podium, de wisselwerking tussen de ruige vocalen van zanger Daniel Winter Bates en de melodieuze vocalen van James Cameron werkt bijzonder goed. Tijdens het afsluitende nummer ‘Earthbound’ ontstaat er een heerlijke circlepit en de band krijgt een welverdiend applaus van de volle zaal.

Om 20.30 betreden de vijf heren van Obituary het podium, wat direct opvalt is dat waar deze heren ook optreden ze altijd een supervet geluid hebben. Elke riff of drumroffel klinkt als een klok, of het nu oudjes als ‘Internal Bleeding’, ‘Turned Inside Out’, ‘Till Death’, ‘Find the Arise’, ‘Don’t Care’ of nieuwe songs als ‘Visions in my Head’, ‘Sentence Day’, ‘Ten thousand Ways to Die’ zijn. Het geluid is gewoon super, helaas komt er met ‘Slowly we Rot’ na 45 minuten een einde aan de show van deze Amerikanen. Enige minpuntje is het tamme publiek, wat erop lijkt dat zij niet op de deathmetal zaten te wachten.

Na de heerlijke loodzware deathmetal van Obituary is het tijd voor de melodieuze metal van headliner Trivium. Na het intro van het album ‘Ascendency’ trapt de band af met ‘Rain’ van hetzelfde album. Helaas is het geluid niet in orde, de zang valt in het niet bij de muziek naarmate het tweede nummer ‘Watch the World Burn’ van album ‘In Waves’ vordert, verbeterd het geluid al enigszins en tijdens het 3e nummer ‘A Gunshot to the head of Trepidation’ is het geluid helemaal in orde, iets dat bij een band als Trivium hoort. Het publiek gaat helemaal los vooraan het podium en krijgt middels het nieuwe nummer ‘The Sin and the Sentence’ al een voorproefje van het nieuwe album welke in het najaar te verwachten is. Van het album ‘Shogun’, wat volgens vele het beste album is, worden drie nummers gespeeld ‘Down from the Sky’, ‘Kirisute Gomen’ en ‘Throes of Perdition’. Elk nummer wordt met gejuich ontvangen en luidkeels meegezongen. Ook heeft Trivium weer een nieuwe drummer in de gelederen, Alex Bent (ex-Battlecross, ex-Hatriot) klinkt hetzelfde als zijn voorgangers. Hopelijk mag deze drummer wel blijven, want op deze manier wordt het een ondankbare job om drummer van Trivium te zijn. Na set afsluiter ‘In Waves’ verlaat het publiek tevreden het Tilburgse poppodium 013 en hebben we drie geweldige bands aan het werk gezien.

Foto’s (C) William van der Voort www.cloakture.com

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ