Happy birthday Glenn Hughes

Facebookrssmail

Glenn Hughes werd geboren in Cannock op 21 augustus 1951 en is een Engels muzikant, die voornamelijk bekend werd als bassist van Deep Purple. Hughes is naast bassist ook zanger en schrijver van songteksten. Hij werd in de vroege jaren 70 bekend met de hardrock bands Trapeze en Deep Purple. Toen hij Deep Purple verliet maakte Hughes een soloplaat, ‘Play me out’, met daarop een mengeling van funk, jazz, soul en popmuziek. Vervolgens werkte hij met artiesten als Gary Moore, Phenomena, en Black Sabbath.

Vanaf de jaren 90 werkte hij onder andere met the KLF en John Norum, en pakte hij zijn solocarrière weer op. In 2004 nam hij een album op met Tony Iommi. In 2010 werd het debuutalbum van Black Country Communion uitgebracht (een “supergroep” met Jason Bonham, Joe Bonamassa en Derek Sherinian). Met Black Sabbath verscheen het album ‘Seventh Star’, oorspronkelijk bedoelt als een solo album van Tony Iommi maar later toch toegevoegd aan de Black Sabbath discografie. Andere memorable albums waaraan Glenn Hughes heeft meegewerkt zijn die van Deep Purple als: ‘Burn’ en ‘Stormbringer’ uit 1974.

Samenwerkingen met Pat Thrall (Pat Travers Band en later Meat Loaf) en Joe Lynn Turner (Rainbow en Yngwie Malmsteen’s Rising Force) leverde nog wat platen op. Het meest memorable blijft de live editie van Deep Purple ‘Deep Purple – Made In Europe’ met de geweldige hoge vocalen van Glenn naast die van David Coverdale.

RockMuZine feliciteert Glenn Hughes met zijn 66ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ