Happy birthday Jeroen van Veen

Facebookrssmail

Jeroen van Veen werd geboren in Boskoop op 26 oktober 1974 en is de basgitarist van de Nederlandse gothic metal band Within Temptation. Op de middelbare school leerde hij Robert Westerholt en Martijn Spierenburg kennen. Na school begonnen zij de symfonische rockband The Circle. Later werd de naam van deze band veranderd in Voyage en in 1995 volgde de CD ‘Embrace’ met gastvocalen van Sharon den Adel. In 1996, toen Voyage niet meer bestond, begonnen Robert Westerholt en Sharon den Adel de nieuwe band Within Temptation. Jeroen werd gevraagd om in deze band mee te spelen.

Gothic rockband Within Temptation uit Waddinxveen is een van de meest succesvolle Nederlandse rockbands in het buitenland. Het bandgeluid wordt gekenmerkt door het heldere stemgeluid van frontvrouw Sharon den Adel, de stevige gitaarriffs, een orkestrale aanpak en Keltische invloeden. Live wordt de muziek aangevuld met indrukwekkende decors, vuurwerk en filmbeelden. Within Temptation verkoopt wereldwijd meer dan drie miljoen platen, wint prestigieuze prijzen in binnen- en buitenland en doet uitverkochte tournees door Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika.

De band scoorde gouden en platina platen in binnen-en buitenland met de albums ‘Mother Earth’ en
‘The Silent Force’, ‘The Heart of Everything’ werd goud in Nederland en Rusland.

RockMuZine feliciteert Jeroen van Veen met zijn 43ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ