Quiet Riot – Road Rage

Facebookrssmail

Quiet Riot mag dan een continu wisselende samenstelling hebben en door de jaren heen heel wat verschillende geluiden hebben laten horen, de band bleef altijd een prominente naam in het hardrockwereldje. De uitgave van ‘Road Rage’, het dertiende album van de Amerikaanse band, stond in eerste instantie gepland in april, maar op het laatste moment werd zanger Seann Nicols vervangen door James Durbin (die naamsbekendheid verwierf door zijn deelname aan het programma American Idol). De nieuwe release werd gepland in augustus, zodat Durbin de kans had om zijn eigen stempel op het album te drukken. Quiet Riot laat in deze opstelling, met drummer Frankie Banali als Quiet Riot-veteraan en tevens als manager, een geluid horen dat verfrissend is zonder dat het heel erg van het Quiet Riot-pad afwijkt.

Nummers als het openingsnummer ‘Can’t Get Enough’, ‘Get Away’ en ‘Roll This Joint’ zijn luchtige, upbeat nummers waar vooral Durbins hoge stem en krachtige uithalen opvallen. Durbin vormt een bijzonder goed passende aanvulling voor de band en klinkt een stuk ervarener dan te verwachten is van een zanger van zijn leeftijd (28). Onder andere ‘Renegades’ en ‘Freak Flag’ hebben een wat serieuzere toon en zorgen zo voor een goede balans tussen optimistische en kritische muziek op het album. De muzikaliteit van het album is over het algemeen echter niet bijzonder hoog; buiten het uitstekende zangwerk van Durbin zijn er nergens echt muzikale hoogtepunten te vinden. De solo’s zijn vrij kort en simpel, en hoewel te horen is dat de bandleden goed op elkaar ingespeeld zijn, moeten de nummers het vooral hebben van de aantrekkingskracht van de riffjes.

Al met al is ‘Road Rage’ een prettig album dat nergens echt piekt, maar wel helemaal volstaat met ongecompliceerde rock die de luisteraar mee terug neemt naar de tijd waarin rockbands uit Los Angeles voor de grootste publieken ter wereld speelden met hun over-the-top outfits en uitbundige make-up. Even succesvol als de Quiet Riot-albums met Randy Rhoads of het latere ‘Metal Health’ zal ‘Road Rage’ niet worden, maar dat is geen schande. Dit album is nog maar de eerste samenwerking tussen de huidige leden van de band, en maakt duidelijk dat het verhaal van Quiet Riot nog lang niet afgelopen is.

(75/100, Frontiers Music srl)

Tracklist:
1. Can’t Get Enough 4:00
2. Getaway 4:53
3. Roll This Joint 4:30
4. Freak Flag 4:01
5. Wasted 4:45
6. Still Wild 4:45
7. Make a Way 4:30
8. Renegades 5:37
9. The Road 3:51
10. Shame 3:51
11. Knock Em Down 4:23

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ