White Skull – Will Of The Strong

Facebookrssmail

Het Italiaanse White Skull laat weer van zich horen middels hun laatste nieuwe album ‘Will Of The Strong’, hun 10e studio plaat inmiddels al. Ze hebben er 5 jaar over gedaan om een opvolger te maken voor ‘Under This Flag’ uit 2012, waarop voor het eerst teruggekeerde originele zangeres Federica Sister weer was te horen. De power metal van deze Italianen staat nog steeds als een huis, ook op deze laatste plaat weer.

Na een instrumentaal intro, barst ‘Holy Warrior’ los, lekkere felle power metal, melodieus en vol schitterend soleerwerk van gitaristen Tony Fonto en Danilo Bar. De meeste nummers zijn lekkere up tempo melodieuze meezingers, die het live zeker goed zullen doen, met prachtige riffs en solos. Federica zingt als een engeltje met een rauw randje, en past perfect bij de muziek. Epische stukken, mooie intro’s en een tempo dat over het algemeen vrij hoog ligt maakt het een genietbaar album, met veel afwisseling binnen de songs.

Valt er dan helemaal niks nadeligs te vertellen over deze plaat? Toch wel, bij veel nummers vraag je jezelf af, waar heb ik dat meer gehoord? Maar daar zal de liefhebber van een goed stuk power metal lak aan hebben, het klinkt gewoon lekker! Ook al klinkt het als wel veel van hetzelfde, het wordt goed uitgevoerd en gebracht door deze perfectionisten. Met power metal uit Italie denk je al snel aan Rhapsody, en er zijn inderdaad overeenkomsten, maar ook invloeden als Iron Maiden zijn duidelijk terug te vinden. Luister maar eens naar nummers als ‘Crace O’Malley’, ‘I Am Your Queen’, ‘Shieldmaiden’ of het titelnummer van deze plaat.

Met ‘Will Of The Strong’ wordt duidelijk een van de beste platen uit het hele ouvre van White Skull gepresenteerd, een band die duidelijk gegroeid is in de bijna dertig jaar van hun bestaan. Een band die het vooral live ook goed zal doen , maar helaas niet heel vaak live te zien is in deze contreien.

(80/100, Dragonheart Records)

Tracklist:
1. Endless Rage (2:03)
2. Holy Warrior (4:10)
3. Grace O’ Malley (5:33)
4. Will Of The Strong (5:37)
5. Lady of Hope (6:13)
6. I Am Your Queen (4:12)
7. Hope Has Wings (5:39)
8. Metal Indian (5:32)
9. Shieldmaiden (3:49)
10. Sacrifice (6:09)
11. Lay Over (4:12)
12. Warrior Spirit (5:30)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ