Happy birthday Tony MacAlpine

Facebookrssmail

Tony MacAlpine werd geboren 29 augustus 1960 in Springfield, Massachusetts en is een Amerikaanse muzikant en componist. In een carrière van drie decennia en twaalf studioalbums, is hij het best bekend als een instrumentale rock solo gitarist, hoewel hij heeft gewerkt met vele verschillende bands en muzikanten in gastoptredens en samenwerkingen.

Tony MacAlpine begon met piano spelen op de leeftijd van vijf en pakte de gitaar op de leeftijd van twaalf. Tony MacAlpine studeerde klassieke muziek voor een aantal jaren aan de Springfield Conservatorium in Massachusetts, evenals diverse muziekprogramma’s aan de Universiteit van Hartford in Connecticut. Een van zijn muzikale invloeden is Frédéric Chopin, aan wie hij een hommage heeft opgedragen in het nummer ‘études’.

Behalve solo werkte Tony MacAlpine met verschillende bands en artiesten, een kleine greep: Vinnie Moore, Planet X, Steve Vai, Eric Clapton en vele anderen.

RockMuZine feliciteert Tony MacAlpine met zijn 57ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ