De bijna vergeten klassieker: Warfare – Pure Filth

Facebookrssmail

550533_300The New Wave Of British Heavy Metal bracht een stroming op gang die niet met een pen te beschrijven valt. Het tijdstip bracht een stortvloed aan albums voort die niet allen even succesvol bleken. Een ieder kent de platen van Iron Maiden, Saxon en Tygers of Pang tang om maar wat te noemen, veelal melodieuze heavy metal. De NWOBHM bracht ook wat rauwer werk waarvan Venom natuurlijk de meest bekende band is. Warfare is ook zo’n band met een rauwer randje en de debuutplaat ‘Pure Filth’ verscheen via Neat Records in 1984.

Opener van de plaat is het intro ‘Warning’ waarna we ‘Total Armageddon’ voorgeschoteld krijgen, een nummer dat eenvoudig de vergelijking met Venom kan weerstaan. Rauwe vocalen van drummer Evo en de simpele gitaarriffs van Mantas (Venom) maken een heerlijk nummer. Zo ook de nummers ‘Let the Show Go On’ en ‘Break Out’. Simpele nummers met overduidelijke punk invloeden zoals deze bedoelt waren door drummer Paul “Evo” Evans, Evo wilde een mix brengen tussen de punk en metal waarin hij zonder meer is geslaagd.

Op de b-kant treffen we het lekkere agressieve ‘Rabid Metal’ aan en de kraker ‘Dance of the Dead’. Warfare sluit het serieuze werk af met de vermakelijke track ‘Limit Crescendo’ alvorens de mannen van Venom zichzelf opwerpen om de plaat in complete chaos af te sluiten met ‘Rose Petals Fall from Her Face’.

In 1993 gaf Warfare er de brui aan na nog eens vier Full-lengths te hebben uitgebracht. ‘Pure Filth’ is een klassieker uit de jaren ’80, het latere werk miste helaas de kwaliteit en spontaniteit van de debuutplaat.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ