Happy birthday Dave Sabo

Facebookrssmail

David Michael Sabo, bijgenaamd “The Snake”, is een rock gitarist die speelt in de heavy metal band Skid Row. Dave Sabo werd geboren op 16 september 1964, in Perth Amboy, New Jersey. Hij groeide op in Sayreville, in de straat van Jon Bon Jovi. Zijn moeder, Dorothy, of “Mama Snake” zoals ze bekend is, voedde hem en zijn broers alleen op. Vanaf zijn jeugd luisterde hij naar bands als Kiss, Aerosmith, Judas Priest, Black Sabbath, The Rolling Stones en Van Halen.

Dave Sabo was de oorspronkelijke lead gitarist van Bon Jovi, na het spelen van een aantal lokale shows met hen werd hij vervangen voor gitarist Richie Sambora in 1983.

Skid Row werd opgericht in 1986 in New Jersey door basgitarist Rachel Bolan en Dave Sabo. De band was vooral populair in de jaren tachtig en begin jaren negentig van de twintigste eeuw, dankzij het succes van hun twee eerste albums. Halverwege de jaren negentig viel de originele (en tevens populairste) bezetting met leadzanger Sebastian Bach, uiteen en sindsdien opereert de band met een andere zanger (Johnny Solinger) en drummer (Rob Hammersmith).

RockMuZine feliciteert Dave Sabo met zijn 53ste verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ